- Dags för sista matchen och nu ska vi vinna den, säger Kosovare Asllani.
Jag tror henne.

Världsranking
Sverige 5
Portugal 31

Sveriges startelva mot Tyskland (0-1): Musovic; Glas, Ilestedt, Eriksson, Andersson; Bennison, Asllani, Seger; Jakobsson, Blackstenius, Rolfö

Sveriges startelva mot Danmark (1-2): Jennifer Falk – Nathalie Björn, Emma Kullberg, Magdalena Eriksson – Jessica Samuelsson, Filippa Angeldal, Julia Karlernäs, Lotta Ökvist – Madelen Janogy, Mimmi Larsson, Lina Hurtig.

Ja, det blev en uddamålstorsk mot Tyskland - där Sverige nog borde haft en straff - och sedan förlust mot Danmark när förbundskapten Peter Gerhardsson roterade friskt och testade spelare för framtiden. Nu avslutar svenskorna Algarve Cup med att att möta 31-rankade Portugal. Hemmanationen har liksom Sverige två raka torsk bakom sig. 1-2 mot Italien och 0-1 mot Belgien. Det är ett helt okej landslag men var fotboll inte är lika långt framme som den svenska på damsidan. Lagen möttes förra året och då vann Portugal med 2-1, samtidigt var det en del rotation i den matchen.
Jag tror att Sverige ställer ut sitt bästa lag för dagen här och då bör de ha en bra chans att vinna. Det verkar dessutom taggat i laget för att avsluta turneringen på bästa sätt.

- Det är aldrig kul att förlora matcher, såklart, även om jag tycker vi är bättre och har hela matchen mot just Danmark. Men det var många nya som fick chansen att visa upp sig och det är bra, säger Asllani.

- Resultatbiten finns alltid med när det kommer till fotboll, och det är känslomässigt tufft att förlora. Kanske framförallt på det sättet som mot Danmark. Men nu är det ny match och vi är redo för den, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

- Framförallt det höga försvarsspelet har varit bra i de matcher vi spelat och det gäller att vi kan bibehålla det mot Portugal som är ett spelskickligt lag. Men sen vill vi själva kunna skapa lite mer offensivt.

* Matchen sänds på SVT 24/SVT Play

SPELTIPS
Jag tror på Sverige här och spelar svensk seger till 1.66 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip