Det är en stor fördel för stormakten Portugal som får spela sitt VM-kval på Estadio do Dragao i Porto, där Turkiet står för motståndet. Portugal slutade överraskande tvåa i gruppen - bakom Serbien. Turkiet gjorde ett starkt kval och kom också på en andra plats - bakom Nederländerna. Då EM 2016 mästarna har en bättre spelare på samtliga positioner ska de bara ta sig vidare.

I finalen i VM-kvalet väntar vinnaren av mötet mellan Italien och Nordmakedonien. Förmodligen Italien. Så det väntar en riktig rysare. Marknaden har givetvis Portugal som megafavoriter till att avancera - något de bara ska lyckas med. Inte bara för att de har en enorm fördel i och med att de får spela inför hemmapubliken. Samt att spelarna är revanschsugna efter att ha misslyckats med att ta en direktbiljett från gruppspelet - där Aleksandar Mitrovic och hans Serbien sänkte dem i den sista matchen.

Trots att det finns ett par avbräck i försvaret, där Ruben Dias är skadad, Joao Cancelo avstängd och Pepe sitter i karantän så har portugiserna en enorm bredd. Samt att anfallsspelet håller världsklass. De offensiva pjäserna Diogo Jota, Cristiano Ronaldo och Bernardo Silva har tillsammans nätat 32 mål i Premier League. Samtliga är bärande nyckelspelare i sina stora klubblag.

Efter att ha gjort ett uruselt EM-slutspel och förlorat samtliga matcher mot Italien med 0 - 3, Wales med 0 - 2 och Schweiz med 1 - 3, har Turkiet studsat tillbaka spelat bra i VM-kvalet. I alla fall mot de mindre nationerna. Mot gruppettan Nederländerna blev det hela 1 - 6 i Amsterdam. Ett problem där var också alla mål som Turkiet släppte in under gruppspelet - nämligen 16 mål på 10 omgångar. Turkiet har det också svårt mot de bättre nationerna, där de oftast förlorar duellerna med stora siffror.

Därmed blir det ett spel på att Portugal vinner landskampen över Turkiet med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Portugal - Turkiet:
1 asian -1,5 (samma som Portugal -1,5 mål) - odds 2.12 hos Unibet , 888sport & LeoVegas ..

---
Preliminär startelva - Portugal:
Rui Patricio, Cedric Soares, Jose Fonte, Goncalo Inacio, Raphaël Guerreiro, Joao Moutinho, Danilo Pereira, Bruno Fernandes, Diogo Jota, Cristiano Ronaldo & Bernardo Silva.

Preliminär startelva - Turkiet:
Ugurcan Cakir, Mehmet Zeki Celik, Caglar Soyuncu, Merih Demiral, Caner Erkin, Cengiz Ünder, Hakan Calhanoglu, Taylan Antalyali, Kerem Aktürkoglu, Burak Yilmaz & Yusuf Yazici.
---

TV: VM-kval och jackpot på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip