Norwich stormar mot Premier League.

Senaste möte
Norwich - Preston 2-2

CHAMPIONSHIP
1. Norwich 38 2 5 8 5 56:27 83
16. Preston 38 13 5 20 39:49 44

Preston hemma
19 5 4 10 15:18 19

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Preston - Luton 0-1

Norwich borta
19 13 2 4 29:17 41

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Norwich - Blackburn 1-1

Preliminära elvor (Whoscored)

Preston (4-2-3-1) Iversen - Berg, Lindsay, Storey, Hughes - Whiteman, Ledson - Sinclair, Molumby, Gordon - Evans

Saknar: Bauer, Rudd, Browne (avstängd)
Osäkra: -

Norwich (4-2-3-1) Krul - Aarons, Hanley, Gibson, Giannoulis - McLean, Skipp - Buendia, Stiepermann, Cantwell - Pukki

Saknar: Byram, McGovern
Osäkra: -

Norwich är på vippen att säkra spel i Premier League nästa säsong. Med åtta matcher kvar att spela så leder Norwich ligan på 83 poäng vilket är fem före tvåan Watford och hela 14 pinnar före Swansea på tredjeplatsen. Det ska dock sägas att Swans har en match mindre spelad. Norwich hade radat upp otroliga nio raka inför hemmamötet mot Blackburn senast. Då fick man nöja sig med 1-1. Och det är då ingen katastrof på något sätt efter en sån imponerande svit. Norwich har ett gott skadeläge inför kvällens match och har faktiskt vunnit sina fem senaste bortamatcher.
Preston? En rätt deppig säsong där man nu gått fem raka utan seger. Tre raka torsk med 0-1 mot Wycombe, 0-2 mot Middlesbrough och senast 0-1 hemma mot Luton. Det gör att Preston parkerar på en 16:e plats i ligan inför matchen på långfredagen. Någon akut fara för kontraktet är det inte just nu. Preston har fem lag emellan sig och Rotherham som är åtta poäng efter. Just Rotherham har dock fyra (!) matcher mindre spelade. Men, som sagt, det ska mycket till för att Preston ska halka ned så långt tror jag.
Ett tränarbyte har genomförts efter den senaste tidens mörka moln där Alex Neil fick lämna. Frankie McAvoy har en tuff utmaning framför sig direkt, och med tanke på moroten som finns med Premier League runt hörnet för Norwich, så tror jag att Frankie får vänta på sina första poäng vid rodret.

SPELTIPS
Jag spelar Norwich att vinna och under 3,5 mål i matchen till 2.20 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip