Paris Saint-Germain:

Efter Champions League-uttåget mot Bayern München kan PSG fokusera fullt ut på att landa ännu en ligatitel. Även om PSG inte har en fantastisk säsong och trots att det finns frågetecken för tränare Christophe Galtier så finns det ingen genuin utmanare i Frankrike och när PSG snubblat till så har allt som oftast konkurrenterna misslyckats med att ta vara på det. PSG leder Ligue 1 med betryggande sju poäng ner till tvåan Marseille och det ska nog mycket till för att Les Parisiens inte lyfter ännu en ligatitel framåt sena vårkanten.

Nu väntar en lite lurig utmaning mot Lyon, som trots sin ojämnhet åtminstone tidigare haft en tendens att ställa till det lite för PSG – som dock vunnit de fyra senaste mot Les Gones. PSG förlorade sista matchen inför uppehållet, när man föll med 2-0 hemma mot Rennes – den första hemmaförlusten i ligaspelet på nästan två år. Försvaret har varit långt ifrån tillförlitligt på sistone och PSG har släppt in mål i sex av deras senaste sju hemmamatcher på Parc des Princes – där enda nollan sedan VM-uppehållet kom mot bottengänget Angers.

Galtier får alltjämt klara sig utan Presnel Kimpembe och Neymar, såväl som Sergio Ramos och Nordi Mukiele. Däremot återvände Achraf Hakimi från skada under landslagsuppehållet och både Marquinhos och Carlos Soler kan vara tillbaka och spelredo.

Olympique Lyon:

Om luften börjar gå ur PSG:s säsong efter CL-uttåget så har Lyon desto mer att kämpa för. Lyon har haft en ytterst blek säsong och återfinns mitt i Ligue 1 – på en tiondeplats med 25 färre poäng inspelade än söndagens motståndare. Lyon har inte lyft under Laurent Blanc och radade upp tre raka kryss innan uppehållet och avståndet upp till Europa växer.

Lyon har bjudit på en hel del målglada matcher på sistone och har offensiv kvalitet – lagkapten Alexandre Lacazette står noterad för 17 ligamål, bara Jonathan David och Kylian Mbappé har gjort fler. Båda lagen har gjort mål i åtta av Lyons nio senaste matcher – och sju av dessa har dessutom gått över 2.5-målslinan. Mot ett läckande PSG-försvar kommer Lacazette och hans lagkamrater få sina möjligheter och jag tror mycket väl det här kan bli en målglad historia, även om det kommer krävas en helgjuten insats om Blancs mannar ska kunna resa hem från huvudstaden med tre pinnar.

Skademässigt ser det bra ut för Lyon, som endast ser ut att sakna Chelsea-lånet Malo Gusto.

PSG:s försvar läcker - kan bli målglatt

Jag tror som sagt att det här mycket möjligt kan bli en målrik tillställning. PSG:s defensiv har inte övertygat – Lyon har offensiv kvalitet – samtidigt som PSG med Mbappé och Lionel Messi kan pulvrisera vilket försvar som helst. Båda lagen gör mål & över 2.5 mål finns till 2,04 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip