De nyblivna Ligue 1 mästarna PSG avslutar säsongen på Parc des Princes med ett ligamöte mot Metz. Sedan länge är PSG klara mästare och har inte brytt sig så värst mycket om resultaten. Det har blivit tre raka kryssmatcher innan segern i den senaste omgången. För Metz är det en kamp om överlevnad, då de ligger på en kvalplats - men har St Etienne under sig på lika många poäng. Då Metz har varit formstarka i de senaste omgångarna kommer de kunna bjuda upp på kamp mot omotiverade PSG.

Inför den sista ligamatchen leder PSG tabellen med 15 poäng före tvåan och trean Monaco och Marseille. Efter att ha korats som nya mästare har PSG spelarna mest spelat av sina matcher. Det har blivit oavgjorda resultat mot Lens och Troyes på hemmamark, samt borta mot Strasbourg. I den senaste omgången gästades Montpellier och då blev det en storseger med 4 - 0. Kylian Mbappe är skytteligaledaren med 25 fullträffar, som är på jakt att vinna skytteligan. De övriga spelarna har inte att lira för.

Annat är det hos Metz spelarna som krigar om kontraktet. Tack vare lysande insatser i maj månad, som började med en delad pott mot Montpellier och följdes upp med segrar över Lyon och Angers, finns det en chans att hålla sig kvar i toppdivisionen. Konkurrenten St Etienne, som alltså har lika många poäng i tabellen, har en sämre målskillnad. Samt en urusel form med fyra raka förluster. Metz har en blytung uppgift i Paris. Dock är Metz i toppslag och känns farliga när mycket står på spel.

När lagen möttes tidigare under säsongen på Stade Saint-Symphorien var det en jämn tillställning, där Achraf Hakimi nätade 2 - 1 segermålet för PSG på övertid. Någon tokdominans lär det inte heller bli denna gång. Marknaden är ute och cyklas med sina odds, i mitt tycke. Därmed blir det ett spel på att Metz täcker den högt uppsatta handikapp linan, som ligger på +2,5 mål i fördel. Då kan Metz till och med förlora matchen mot PSG med upp till två mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0 eller 3 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips PSG - Metz:
2 asian +2,5 (samma som Metz +2,5 mål). Odds 1.70 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - PSG:
Keylor Navas, Achraf Hakimi, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes, Xavi Simons, Marco Verratti, Angel Di Maria, Lionel Messi, Neymar Junior & Kylian Mbappe.

Preliminär startelva - Metz:
Marc-Aurele Caillard, Sikou Niakate, Dylan Bronn, Kiki Kouyate, William Mikelbrencis, Fali Cande, Pape Matar Sarr, Farid Boulaya, Boubacar Traore, Louis Mafouta & Didier Lamkel Ze.
---

TV: Melker går för det igen denna jackpotomgång!





This is the stats tab
This is the post tip