Efter en övertygande seger i Le Classique fortsätter Paris Saint-Germain titeljakten i franska Ligue 1 mot Nantes på Parc des Princes. PSG leder ligan med 8 poäng före Marseille, som besegrades med hela 3 - 0 på Stade Velodrome. Nantes har en mindre bra form i ligaspelet men lyckades ta sig vidare i Coupe de France till en semifinal som väntar. Att ha en tuff veckomatch i benen kan komma att fälla avgörandet när motståndet är så pass starkt som PSG.

Utan skadade Neymar verkar PSG klara sig utmärkt. Lionel Messi och Kylian Mbappe klev i stället fram och bjöd på en stor show när de nätade och assisterade varandra i segermatchen mot tabelltvåan Marseille. Att PSG lyckades hålla nollan mot det nästbästa laget i serien tyder på att tränaren Christophe Galtier har fått ordning på försvaret igen. På hemmaplan är PSG obesegrade i 34 raka ligamatcher, där det har blivit trepoängare i nio av de tio senaste omgångar.

Det säger allt om uppgiften som Nantes har framför sig. Nantes är de regerande cupmästarna, som lyckades besegra Lens i en kvartsfinal hemma på Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau. Efter att ha hamnat i underläge fick Nantes två straffar som Andy Delort förvaltade. Dock har det blivit tre raka nederlag innan dess. I Europa League mot Juventus med 0 - 3 och i ligaspelet mot Lens borta med 1 - 3 och Rennes hemma med 0 - 1. Så formen är långt ifrån toppen.

Marknaden har tabellettan som megafavoriter till seger. En ny storseger bör det bli mot Nantes också, som är flera nummer sämre och parkerar på den nedre halvan av tabellen. Även om PSG har ett par avbräck i truppen så har de ändå en bättre spelare på samtliga positioner i startelvan. Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att PSG vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips PSG - Nantes:
1 asian -1,5 (samma som PSG -1,5 mål) - odds 1.91 hos bet365.

---
Preliminär startelva - PSG:
Gianluigi Donnarumma, Nordi Mukiele, Marquinhos, Sergio Ramos, Nuno Mendes, Fabian Ruiz, Danilo Pereira, Carlos Soler, Vítinha, Lionel Messi & Kylian Mbappe.

Preliminär startelva - Nantes:
Alban Lafont, Fabien Centonze, Andrei Girotto, Jean-Charles Castelletto, Jaouen Hadjam, Pedro Chirivella, Samuel Moutoussamy, Ludovic Blas, Florent Mollet, Ignatius Ganago & Andy Delort.
---
This is the stats tab
This is the post tip