Toppmöte i den franska cupen, Coupe de France, där de två bästa lagen i Frankrike, PSG och Nice, drabbas samman på Parc des Princes. Titelförsvaret i cupen hänger på en skör tråd, då PSG har rejäla avbräck i samband med landslagsspel. Dessutom är Nice oerhört formstarka och en tuff nöt att knäcka. Det är ett skrälläge de luxe. I alla fall under de första 90 minuterna.

PSG och Nice möttes i ligaspelet för nästan två månader sedan. Då slutade Ligue 1 matchen mållöst. Där och då visade Nice att de är fullt kapabla till att slåss mot PSG om poäng. PSG leder ligan med 11 poäng före tabelltvåan Nice. Det ska mycket till för att PSG inte ska vinna Ligue 1. Däremot ser det betydligt mörkare ut i cupen. Anledningen är alla frånvaron i truppen.

Georginio Wijnaldum och Neymar är skadade. Likaså målvakten Gianluigi Donnarumma. Målvakten Keylor Navas är på landslagsuppdrag, precis som Marquinhos, Angel Di Maria och Leandro Paredes. I det Afrikanska mästerskapet spelar Achraf Hakimi för Marocko och Abdou Diallo samt Idrissa Gueye för Senegal. Leo Messi är tveksam till start efter att ha suttit i karantän.

Det är en massa avbräck på nyckelspelare. I Nice är det precis tvärtom. Det finns inte en enda skada i truppen. Laget har dessutom förstärkts av att Mario Lemina och Youcef Atal har återvänt från spel i Afrika. Tränaren Christophe Galtier, som gjorde dundersuccé med mästarna Lille, gör ett minst lika imponerande insats med Nice. Laget har sex raka segrar, i alla tävlingar.

Marknaden har PSG ändå som givna favoriter till att vinna cupmatchen, redan efter fulltid. Så enkelt blir det inte, med tanke på alla avbräck i truppen. I mitt tycke har Nice minst en 50 % chans att klara av att inte förlora mötet efter 90 minuters spel.

Därmed blir det ett spel på att PSG inte vinner cupmatchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Nice.

Speltips PSG - Nice:
X2 - odds 2.60 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - PSG:
Denis Franchi, Thilo Kehrer, Sergio Ramos, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes, Ander Herrera, Danilo Pereira, Marco Verratti, Julian Draxler, Mauro Icardi & Kylian Mbappe.

Preliminär startelva - Nice:
Walter Benitez, Youcef Atal, Jean-Clair Todibo, Dante, Jordan Amavi, Hicham Boudaoui, Pablo Rosario, Khephren Thuram, Calvin Stengs, Amine Gouiri & Kasper Dolberg.
---

This is the stats tab
This is the post tip