Unibet livestreamar matchen.

Den franska Ligue 1 är tillbaka! De regerande mästarna PSG tar emot Nimes i sin öppningsmatch på Parc des Princes. Marknaden har givetvis PSG som megafavoriter och allt annat än en seger är ju givetvis en skräll. Dock ska inte Nimes underskattas ändå. De avslutade förra säsongen med att parkera på den övre halvan av tabellen. Efter att försäsongen blev något trögare än förväntat behöver det inte betyda att vi får se en massa mål direkt i premiären, i alla fall inte tidigt i matchen.

PSG har inför säsongen inte alls värvat lika starka namn som förra säsongen. Till denna säsong har Pablo Sarabia från Sevilla plockats in, samt Abdou Diallo från Dortmund, Idrissa Gueye från Everton samt några andra mindre givande spelare, som Ander Herrera (gratis från Man United). Det har också rensats en del, men för de mest namnkunniga spelare, som Buffon, Alves och Rabiot har inte PSG fått en spänn. Det fortsätter spekuleras en hel del om Neymar, som vill bort från klubben.

I övrigt är det inga större förändringar. Försäsongen har inte direkt varit lysande. Det har blivit 1 - 1 i matcherna både mot Nürnberg och Inter innan Sydney besegrades med 3 - 0. I Supercupen låg PSG under i halvtid med 0 - 1 mot Rennes, men vände matchen och vann med 2 - 1 till slut. PSG har inte direkt imponerat och inte heller spottat in mål, som den förra säsongen, utan satsat mer på att försvara sig stabilare - vilket givetvis behövs inför nästa säsong (i alla fall i Champions League).

Nimes inledde sin försäsong genom att spela mållöst mot Beziers. Sedan blev det två målrika matcher mot Rodez och Ajaccio och slutligen blev det en 0 - 2 förlust mot Dijon, också i en vänskapsmatch, där Nimes hade problem att komma till avslut. Problem kommer även Nimes att få i öppningsmatchen borta mot PSG. Jag är helt övertygad om att Nimes kommer att försöka hålla undan så länge och så gott det bara går, till en början av matchen, för att sedan lägga in en högre offensivare växel.

Marknaden har lagt över/under linan på 3,5 mål. Linan på den första halvleken ligger 1,5 mål, alltså bara en halvering. Detta är konstigt, i mitt tycke, med tanke på att det överlägset oftast blir fler mål gjorda i den andra halvleken. När det erbjuds hela 1.88 i odds på att den första halvleken slutar under 1,5 mål finner jag ett värde i oddset och lägger ett spel på utfallet.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva PSG:
Alphonse Areola, Thilo Kehrer, Abdou Diallo, Thiago Silva, Juan Bernat, Marco Verratti, Marquinhos, Julian Draxler, Kylian Mbappe, Edinson Cavani & Pablo Sarabia.

Bekräftad startelva Nimes:
Paul Bernardoni, Florian Miguel, Pablo Martinez, Anthony Briancon, Gaetan Paquiez, Antonin Bobichon, Theo Valls, Zinedine Ferhat, Romain Philippoteaux, Renaud Ripart & Sofiane Alakouch.
---

This is the stats tab
This is the post tip