På Shenzhen Universiade Sports Centre i Guangdong Sheng i Kina spelas den franska supercupen, mellan ligavinnaren PSG och cupvinnaren Rennes. Det råder ingen tvekan om vilket som är det bättre laget, så klart. PSG fortsätter att imponera, även utan Neymar, medan Rennes har svårt att hålla tätt bakåt och framför allt att göra mål. Så denna batalj ska PSG enkelt klara av att vinna och är också stora favoriter till seger. Själv är jag övertygad om att de gör det med stora siffror dessutom.

Lagen möttes i slutet av säsongen, i finalen av den franska cupen (Coupe de France). PSG hade en 2 - 0 ledning redan efter cirka 20 minuter, men sedan slappna de av för mycket. Ett självmål strax innan pausvilan och ytterligare ett mål bakåt i början av andra halvleken ställde till det för PSG, samt att Mbappe drog på sig ett rött kort i förlängningen. Rennes vann straffarna med 6 - 5 och det var en starkt comeback från Rennes sida. PSG var den stora besvikelsen då, med en hel del trötta ben.

Men så har sommaren kommit och de flesta spelarna är nu utvilade. PSG pumpar på som vanligt, även under försäsongen. Det har blivit några jämna matcher och några stora segrar, som 6 - 1 mot Dresden och 3 - 0 mot Sydney häromdagen. I den senaste matchen mot just Sydney ägde PSG hela matchen och där kunde det lätt ha blivit en ännu större seger, om det inte vore för att PSG gick ner i tempot och visade att detta bara är en vänskapsmatch - något PSG inte kommer att göra mot Rennes.

För PSG är helmotiverade i denna match, då de har en cupförlust att revanschera sig för. Så det blir all-in från PSG sida, mot ett Rennes som är helt ur form, för tillfället. Sedan vinsten i den franska cupen har Rennes spelat tre vänskapsmatcher. I samtliga tre matcher har Rennes misslyckats att göra något mål. Först blev det mållöst mot Celtic, sedan 0 - 1 borta mot Brest och senast 0 - 2 mot Red Bull Leipzig. Den formen håller inte mot PSG, eftersom mål kommer Rennes att släppa in mot PSG.

Då PSG är det bättre laget, på alla sätt och vis, med en bättre fotbollsspelare på samtliga positioner i laget och så många skickliga individer dessutom i truppen som kan göra livet surt för motståndarna, så är risken stor att detta rinner iväg. Rennes har utöver den långa måltorkan även visat svaghetstecken i försvaret och det är långt ifrån optimalt när PSG står på andra sidan planen. Så för min del blir det ett rakt handikapp spel på asiatiska -1,5 mål i matchen för PSG, till 1.81 i odds.

Själva oddset hittas hos Unibet , 888sport och LeoVegas .

---
Bekräftad startelva PSG:
Areola, Meunier, Kehrer, Marquinhos, Diallo, Sarabia, Verratti, Herrera, Bernat, Mbappe & Cavani.

Bekräftad startelva Rennes:
Koubek, Lea-Siliki, Da Silva, Gelin, Morel, Camavinga, Grenier, Tait, Maouassa, Bourigeaud & Honou.
---

This is the stats tab
This is the post tip