Det känns som den holländska klubblagsfotbollen är på gång igen.
I går lekte Ajax med Dynamo Kiev (otroligt att det blev 0–0) och gick vidare till Champions Leagues gruppspel med totalt 3–1.
I kväll har ligans etta – PSV – mycket fin chans att göra samma sak.
För nu väntar nämligen ett begränsat lag från vitryssland; Bate Borisov.
För oss som har följt CL-kvalet är det egentligen märkligt att Bate har tagit sig ända hit.
Kort summering av vitryssarnas kavlresa:
HJK: 0–0 (h), 2–1 (b)
Finska mästarna hade ett jätteläge att slå ut Bate efter match ett i Vitryssland. Hemma slarvade man dock och fick ge sig efter gjort ett tidigt självmål. Sedan fick man jaga, utan någon större utdelning. 9-2 i hörnor, 6-1 i skott på mål. 60–40 i bollinnehav.

Qarabağ 1–0 (b) 1–1 (h)
Bate kontrade in ett mål borta. var utspelat; 7-2 i hörnor, 12–3 i avslut och 65–35 i bollinnehav till Qarabağ.
Även matchen i Vitryssland styrde Qarabağ. 61–39 i bollinnehav, 6–3 i hörnor. Jagade 2–1-målet (avancemang) trots att man drog på sig rött kort i 77:e.

I hemmamötet mot PSV såg det liknande ut. PSV styrde vann bollinnehav (59–41) och matchen med 3–2. Nu måste Bate göra minst 2 mål för att gå vidare. Så kan inte längre spela med handbromsen i. Man måste chansa lite, det mot speltekniskt mycket bättre holländare. Då tror jag det kan rassla till bakåt...

PSV har vunnit allt under nye managern Mark van Bommel. Tre raka segrar i ligan och så den tunga 3–2-segern mot Bate förra veckan.
Man har ett väl ihopspelat lag där flera av ledande spelarna som keepern Jeroen Zoet, mittbacken Daniel Schwaab, innermitten Gastón Pereiro, forwarden Luuk de Jong mfl varit i klubben länge.
Skadeläget är mycket bra för PSV. Pablo Rosario stod över senast i ligan men är startklar här. Enda skadan är på långtidsskadade Ryan Thomas.

Inför ett kokande Philips Stadion tror jag det bara kommer handla om PSV i kväll. Bate är i mitt tycke helt enkelt för dåligt, flytet har tagit slut. Och nu måste man framåt – det passar PSV:s snabba yttrar Steven Bergwijn och Hirving Lozano som handen i handsken.
PSV har vettig chans att vinna med 2 bollar eller fler till 1.99 – men bara med låg insats denna gång.
Spelas hos betfinal

PSV: Zoet, Dumfries, Angelino, Viergever, Schwaab, Hendrix, Rosario, Pereiro, Bergwijn, Lozano, De Jong

BATE Borisov: Scherbitski, Rios, Filipovic, Milunovic, Filipenko, Yablonski, Dragun, Baga, Ivanic, Stasevich, Tuominen




This is the stats tab
This is the post tip