Returen i Champions League kvalet, mellan PSV och Benfica, lever i allra högsta grad. Det är ett möte mellan två av Europas mest formstarka lag, som innan det första mötet hade vunnit sina samtliga respektive tävlingsmatcher. Det första mötet vanns av Benfica i Lissabon med 2 - 1. På Philips Stadion i Eindhoven måste PSV gå för en vinst, för att ens ha en chans att kvala till gruppspelet. Båda lagen har spottat in mål under denna säsong och väntas även göra det i den avgörande returen.

Efter att ha hamnat på en andra plats, bakom Ajax, i Eredivisie tabellen, fick PSV kliva in i den andra kvalomgången i Champions League. Galatasaray besegrades med 7 - 2 över två möten och sedan Midtjylland med 4 - 0 i två möten. Innan Benfica mötet hade man slagit Ajax med 4 - 0 i den holländska supercupen och vunnit en ligamatch i Eredivisie. Totalt blev det 17 mål på 6 tävlingsmatcher. Mot Benfica hamnade man i underläge tidigt, då Rafa Silva näta och Julian Weigl utökade strax innan pausvila. I den andra halvleken reducerade PSV genom Cody Gakpo, men längre än så kom inte PSV. I helgen vilades nyckelspelarna Noni Madueke, Ibrahim Sangare, Mario Gotze, Andre Ramalho och Phillip Max för att optimera chanserna till att slå ut Benfica.

Å andra sidan gjorde Benfica också det, då Pizzi, Joao Mario, Alex Grimaldo, Julian Weigl och Rafa Silva vilades i 2 - 0 ligasegern över Gil Vicente. Segern innebar en sjätte raka vinst i alla tävlingar för Benfica, som har nätat exakt två mål till antal i alla dessa tävlingsmatcher. På grund av bättre rankning fick Benfica hoppa in först i den tredje kvalomgången, där Spartak Moskva slogs med siffrorna 2 - 0, i båda möten, utan några bekymmer. Det är en otrolig bredd bland målskyttar i laget, som gör laget så farliga i offensiven. Defensiven är stark också, men inte på den nivån att de ska klara av att hålla nollan mot PSV i Eindhoven.

PSV har en tuff uppgift framför sig att vända underläget. Dock har de inte haft några bekymmer med att näta inledningsvis på säsongen och ska klara av att bryta ner Benfica igen. Likaså för gästerna, som oavsett startelvan levererar. Då båda lagen har pigga och fräscha ben och en Champions League biljett står på spel så blir det full fart framåt. Båda lagen väntas göra det som de är bäst på, nämligen ösa in mål. Därmed lägger jag ett spel på att båda lagen, även i returen, lyckas näta minst ett mål vardera.

Speltips PSV - Benfica:
Båda lag gör mål - odds 1.77 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - PSV:
Joel Drommel, Phillipp Mwene, Andre Ramalho, Oliver Boscagli, Phillip Max, Marco Van Ginkel, Ibrahim Sangare, Noni Madueke, Mario Götze, Cody Gakpo & Eran Zahavi.

Bekräftad startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Lucas Verissimo, Nicolas Otamendi, Morato, Gilberto Junior, Julian Weigl, Joao Mario, Alex Grimaldo, Adel Taarabt, Roman Yaremchuk & Rafa Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip