PSV Eindhoven:

PSV:s osannolika formtopp bara rullar på. I helgen tog Peter Bosz gäng en blytung trepoängare när regerande mästarna Feyenoord besegrades med 2-1 på bortaplan i Rotterdam. Det innebär att PSV – som smått vansinnigt vunnit samtliga 14 Eredivisiematcher så här långt – redan tillskansat sig en tiopoängsledning ner till tvåan Feyenoord. PSV – som gjort hela 50 mål på 14 ligamatcher, och dessutom bara släppt in 6 – är dessutom redan vidare i Champions League som grupptvåa bakom Arsenal. En minst sagt imponerande höst.

PSV spelar inte förrän på tisdag igen, mot just Arsenal i CL, och Bosz behöver således inte ge sig på någon storskalig rotation här. Jordan Teze tvingades av efter bara tio minuter mot Feyenoord och lär vara otillgänglig här. Därutöver ser frånvaroläget ut att vara oförändrat där Armel Bella-Kotchap, Noa Lang och Hirving Lozano saknas men där Johan Bakayoko och Ismael Saibari varit stekheta i offensiven.

Heerenveen:

PSV:s form är det ingen som rår på – men faktum är att Heerenveen kliver in i mötet med serieledaren som ett av Eredivisies mest formstarka lag efter fyra segrar på de fem senaste matcherna. Heerenveen har klättrat till en sjundeplats i Eredivisie, en position som känns bättre lämpad för lagets kvaliteter, och har lämnat bottens rike – förhoppningsvis för gott denna säsong för Simon Olssons lag.

Pelle van Amersfoort – ett otroligt namn, för övrigt – har varit i strålande form sedan landslagsuppehållet och står noterad för sex mål på hans fem senaste matcher, inklusive en dubbel i helgen. Osame Sahraoui är också i fin form och är en spelare som håller hög Eredivisie-klass. Heerenveen lär hoppas kunna såra PSV i omställningsspelet. Tränare Kees van Wonderen lär inte göra några större förändringar till den här matchen, med tanke på lagets fina form. Endast Pawel Bochniewicz och Jan Bekkama saknas.

Fortsätter PSV:s segertåg?

Intressant möte mellan två av Eredivisies formstarka lag. Jag tror målglada PSV fortsätter segertåget, men gästerna är i fin form långt ifrån ofarliga i omställningsspelet, där de kommer kunna ställa till med problem mot PSV:s Peter Bosz-typiskt höga försvarslinje. PSV att vinna och båda lagen gör mål finns till 2,20 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip