Returdags i Champions League-kvalet. Första mötet slutade 1-1 på Stade Louis II i Monaco. Nu reser monegaskerna till Nederländerna för returen.

PSV Eindhoven:

Nye tränaren Ruud van Nistelrooy har haft en intressant och händelserik inledning i PSV Eindhoven sedan han tog klivet upp från den egna verksamheten för att ersätta Roger Schmidt, som lämnat för Benfica. Van Nistelrooy ser ut att vilja göra PSV till lika målfarliga som han själv var under spelarkarriärens glansdagar och PSV har bjudit på några rejäla målkalas under säsongsinledningen.

Först besegrade PSV rivalen Ajax i nederländska supercupen, Johan Cruijff Schaal, där PSV vann med hela 5-3. Nästintill lika målglatt blev det även i Eredivisie-premiären mot Emmen, där PSV säkrade en enkel 4-1-seger.
Van Nistelrooy utnyttjade premiären till att rotera truppen en hel del, förstås med ett öga på Champions League-returen mot Monaco. Spelare som Johan Bakayoko, Erick Gutierrez, Xavi Simons och Ki-Jana Hoever kastades alla in i startelva, där PSV ändå kunde vinna komfortabelt.

Första mötet var en jämn historia som slutade 1-1, efter att hemmalagets Axel Disasi i den 80:e minuten kvitterat Joey Veermans ledningsmål. PSV har inte adderat några nya skador – sedan tidigare saknas Carlos Vinicius, Noni Madueke, Mauro Junior och Olivier Boscagli. Ibrahim Sangaré, mittfältsbjässen och nyckelspelare som ryktats på väg till flera storklubbar men som i helgen kritade på en kontraktsförlängning – vilades mot Emmen, precis som Guus Til.

Preliminär startelva: Benitez; Max, Obispo, Teze, Hoever; Til, Veerman, Sangaré; Gakpo, De Jong, Bakayoko

Monaco:

Lyckades, precis som PSV, inleda ligasäsongen med en seger. Trots mängder av målchanser – 24 avslut mot mål – blev det dock blott en 2-1-seger för Monaco borta mot Strasbourg. Philippe Clement passade också på att vila lite spelare, bland annat med skyttekungen Wissam Ben Yedder på avbytarbänken och Breel Embolo i forwardrollen. Ben Yedder lär dock vara tillbaka i startelvan här. Aleksandr Golovin och Kevin Volland är också tillbaka efter att ha varit avstängda i helgen. Det återstår dock ett par namn på frånvarolistan. Caio Henrique är osäker efter att ha testats coronapositiv och Takumi Minamino, Willem Geubbels, Myron Boadu och Benoit Badiashile saknas.

Monaco har annars tappat lagets stora stjärna Aurélien Tchouaméni till Real Madrid och Clements stora huvudbry inför säsongen är nog hur han ska hantera mittfältskuggens frånvaro. Han förfogar dock över ett ungt och talangfullt mittfält med namn som Youssouf Fofana, Jean Lucas, Eliot Matazo och Félix Lamarechal som mycket väl kan komma att ta kliv med ökat ansvar.

Monaco var annars väldigt målglada under fjolårssäsongen och Clement förfogar över en hel drös med offensiva hot att välja från.

Preliminär startelva: Nübel; Jakobs, Maripan, Disasi, Vanderson; Golovin, Volland, Diop, Fofana, Matazo; Ben Yedder

Speltips:

Med 1-1 från första mötet är det helt jämnt inför returen och det känns svårbedömt att förutspå utgången i den här matchen. PSV under Ruud van Nistelrooys ledning har varit målglada och visat upp stora styrkor i offensiven – såväl som diverse defensiva brister. Monaco har inte fått full snurr på målskyttet riktigt ännu, men Clement har gott om offensiva vapen och målchanser har det inte varit någon brist på. 24 avslut mot Strasbourg och 15 avslut i hemmamötet mot PSV vittnar om att Monaco åtminstone tar sig till lägen. Jag tror båda lagen har goda möjligheter att hitta nätet här. Båda lagen gör mål finns till 1,63 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip