På Philips Stadion i Eindhoven inleder nederländska PSV sitt Champions League äventyr när de i den andra omgången av kvalet tar emot Galatasaray från Turkiet. PSV har goda meriter från turneringen och även denna säsong ett starkt lag. Både PSV och Galatasaray avslutade förra säsongen på en andra plats, i respektive ligor. Vinnaren av detta möte får möta vinnaren av Celtic och Midtjylland mötet. PSV är favoriter till att gå segrandes ur denna duell. I mitt tycke ska de också klara av uppgiften.

Under försäsongen har PSV genast hittat formen, där de började med att köra över lättare motstånd i RWDM och Delbrüker, först med tennissiffror 6 - 2 och sedan innebandysiffror 10 - 1. Därefter blev det mållöst mot Osnabrück innan PSV återigen segrade över PAOK i förra veckan med 1 - 0. PSV imponerade i dessa vänskapsmatcher, främst mot PAOK och lyckades få till 26 skott mot mål, samt kontrollera matchen fullt ut. PSV är obesegrade i 11 raka matcher, i alla tävlingar, så formen är på topp i rätt tid.

Även Galatasaray har spelat ett par vänskapsmatcher, dock bara två till antal. De flesta andra lag som är med och kvalar har valt att spela desto fler. Galatasaray har slagit både Dinamo Bukarest och Kasimpasa. De reste även för att spela mot Olympiakos, men matchen blev inte av på grund av Greklands strikta Covid 19 restriktioner. Det har gått så långt som att Turkiets utrikesminister har krävt en ursäkt för "kränkning av de mänskliga rättigheterna", så det har pågått en massa tjafs utanför planen.

För Galatasarays del gäller det att släppa Olympiakos incidentet genast och lägga fokus på kvalet till Champions League. Dock blir detta inte så enkelt, i synnerhet när de ska ställas mot PSV, som är formstarka. Offensiven i PSV håller en hög Europa nivå med spelare som Noni Madueke (tidigare Tottenham), israeliska anfallaren Eran Zahavi och VM 2014 vinnaren Mario Götze. PSV är ett nummer större och har en enorm möjlighet att ta kommandot över kvalet och vinna den första matchen på hemmaplan.

Speltips PSV - Galatasaray:
1. Odds 1.72 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - PSV:
Joël Drommel, Phillipp Mwene, Andre Ramalho, Olivier Boscagli, Philipp Max, Marco van Ginkel, Ibrahim Sangare, Noni Madueke, Mario Götze, Yorbe Vertessen & Eran Zahavi.

Bekräftad startelva - Galatasaray:
Fernando Muslera, Omer Bayram, Marcao, Christian Luyindama, Alpaslan Ozturk, Emre Kilinc, Aytac Kara, Arda Turan, Muhammed Akturkoglu, Ryan Babel & Jesse Sekidika.
---

This is the stats tab
This is the post tip