PSV Eindhoven, som slogs ut i den sista kvalomgången till Champions League, kommer att spela Europa League där de i den första gruppspelsomgången ställs mot Real Sociedad på Philips Stadion. Båda lagen väntas rotera lite, i syfte att ha pigga spelare tillgängliga till både spel ute i Europa och respektive ligorna. I Eredivisie har PSV fått en utmärkt start och segrat i samtliga möten. Real Sociedad har efter en trög start radat upp tre raka segrar i La Liga. I mitt tycke är det ändå en klar fördel till PSV.

Anledningen till att PSV bör vara klara favoriter i detta möte är för att de har spottat in mål inledningsvis på säsongen. I Champions League kvalet blev det 7 - 2 totalt i två möten över Galatasaray och sedan 4 - 0 över Midtjylland. I finalen blev det en 1 - 2 förlust mot Benfica och sedan mållöst på hemmaplan. Även i ligan har de varit riktigt framgångsrika, med 14 gjorde mål i segermatcherna mot Heracles, Cambuur, Groningen coh AZ Alkmaar. PSV har bara en förlust under elva tävlingsmatcher.

När det kommer till just målskyttet så är det nio olika spelare som har bidragit till dessa 14 ligamål. Så bredden är stor och laget är inte beroende av en spelare bara. Detsamma gäller Real Sociedad, som fick sin Europa League biljett genom att sluta på en femte plats i La Liga förra säsongen. Denna säsong blev det en förlust i premiären mot stormakten FC Barcelona. Sedan dess har Real Sociedad tagit segrar över Rayo Vallecano, Levante och Cadiz. Det är lag som de normalt sett bara ska slå utan bekymmer.

Lagkaptenen Mikel Oyarzabal har bidragit med alla utom två av lagets totala sex mål i La Liga. Två av dem på straffar. Den svenska stjärnanfallaren Alexander Isak är mållös. Då PSV har varit mer framgångsrika med målskyttet och har fler offensiva spelar i form blir de svårslagna. Därmed lägger jag ett spel på en PSV seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Real Sociedad bortaseger och vinst vid en rak PSV seger.

Speltips PSV - Real Sociedad:
1 asian 0 (samma som PSV draw no bet) - odds 1.75 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - PSV:
Joel Drommel, Philipp Mwene, Andre Ramalho Silva, Armando Obispo, Philipp Max, Marco van Ginkel, Mario Götze, Olivier Boscagli, Noni Madueke, Eran Zahavi & Cody Gakpo.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aihen Munoz, Robin Le Normand, Aritz Elustondo, Joseba Zaldua, David Silva, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Adnan Januzaj, Alexander Isak & Mikel Oyarzabal.
---

This is the stats tab
This is the post tip