Liga MX var förra helgen tillbaka efter ett längre uppehåll.
Välkommet då det i övrigt är en rätt så lugn bettingperiod för dem flesta som fokar på Europafotbollen.

Första omgången bjöd på en rad skrällar. 5 av ligans största förhandsfavoriter tappade poäng mot halvdant motstånd. Många kanske aningen bakfulla efter uppehållet och tar dessa inledande matcher med en klackspark. Låter skevt kanske, men vi får inte glömma bort att Liga MX avgörs efter ett slutspel. Således fungerar serielunket främst som en transportsträcka för topplagen.

Ett lag som tog med sig en oförväntad poäng mot ett topplag var Puebla. De ledde 1-0 borta mot regerande mästarna Tigres, men tappade snöpligt ledningen i 93e minuten. Surt, men inte orättvist egentligen sett till matchbild. Matchbilden också den en förväntad sådan då Puebla inte tillhör dem bättre lagen.

Men, inatt är motståndet av en helt annan kvalité och Puebla spelar dessutom på hemmaplan.

Kall, kallare, Santos Laguna

Vi gick bet förra helgen när jag rekade Santos Laguna seger på både twitter och i planket. Jag personligen tyckte att det lutade mot en klar hemmaseger och både marknad och oddsättarna lutade mot detsamma.

Tji fick vi då Santos Laguna gick ut och gjorde en urusel insats mot ett oerhört begränsat Queretaro. Det blev en 0-2 förlust och de var i ärlighetens namn inte ens nära att lösa ett positivt resultat. Pinsamt!

Och som om det inte vore nog med att spelet hackade (REJÄLT) så får de också klara sig kommande månader utan sin ordinariemålvakt Carlos Acevedo. Ersätter gör.... ärkesopan Lajud. Lajud har jag sågat vid flertalet gånger redan under förra säsongen. Smidig som ett kylskåp och med ett obefintligt positionsspel är han en säkerhetsrisk i målet. Med tanke på att Santos Lagunas akilleshäl ligger i defensiven så pekar det mesta på att det blir ett par tuffa månader framöver då även målvaktspositionen är såpass tillfälligt försvagad.

Puebla må vara ett mindre namnstarkt lag, men de är en sammansvetsad grupp som åtminstone just nu lämnat ett mycket bättre intryck än Santos. Puebla är dessutom ett lag som spelar bra utefter sina förutsättningar och som inte gör det för svårt.

Marknaden må ha spelat ner Santos till den graden att de nu är favoriter. Tack säger jag, och kliver in på andra sidan. Jag räknar med en jämn match, men jag är inte enig med att Santos ska ha favoritskapet på bortaplan.

Puebla +0 spelas till 2.05 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip