Vi tjuvstartar spelhelgen med ett speltips i den mexikanska ligan.

Lilla Puebla, med ikonen Cuahtemoc Blanco som sitt största bidrag till fotbollsvärlden, verkar återigen vara i gammalt, dåligt slag. Jag säger återigen då de för ovanlighetens skull kommer från en lyckosam period, där de dessutom spelade som ett betydligt "större lag", under ledningen av Nicolas Larcamon. Vid årsskiftet gick Larcamon vidaare mot större utmaningar och Pueblas ras därefter skojar man inte bort.

Första säsongen utan honom rasade man ner till en 11-plats (av 18) och den här säsongen ser det än sämre ut. Nästsist efter 6 omgångar och uttåg direkt i Leagues Cup gruppspelet.

Puebla kommer från en seger i ett tight möte mot ett annat bottenlag, Juarez, men hade dessförinnan förlorat 4 ligamatcher i rad mot bl.a. 2 andra förväntade bottenlag.

Tijuana, den ständiga under achievern

Mycket av det vi sagt om Puebla kan vi säga om Tijuana. De har haft en svag säsongsinledning och gjorde ett uselt Leagues Cup. Skillnaden mellan Tijuana och Puebla är att Tijuana faktiskt investerar i dugliga spelare säsong efter säsong, men har på något vänster misslyckats med att etablera sig i toppen, säsong efter säsong.

De lär få det kämpigt i år, men de har ändå förstärkt rejält den senaste tiden med flertalet ordinarie spelare från andra lag och tog dessutom in förre landslagstränaren "Piojo Herrera" i februari. Herrera behövde det här transferfönstret för att sätta sin prägel på truppen och mycket pekar på att det blir ett lyft för klubben, frågan är bara hur stort lyftet blir.

Morgondagens möte är ett relativt enkelt sådant mot ett på pappret svagare lag. Nyförvärvet Carlos Gonzalez har dessutom kommit in riktigt bra och smällt in 4 mål på 5 ligamatcher.

Trots bägge lagens svaga form så tycker jag att Tijuanas odds är helt enkelt för högt. +0.25 spelas därför till @ 1.90.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip