Speltips: Pumas -0.75 @ 1.78, 1.5u

Hemmalaget Pumas kom till årets Clausura i bra form. Under 2023 började lagets trevliga spel äntligen ge resultat och de har visat prov på en rejäl höjd. Har Pumas en bra dag kan de slå vilket lag som helst!

Det är framförallt offensiven som imponerar där Cesar Huerta och Salvio står för det kreativa. Två spelare som är bra 1 mot 1, agerar framspelare men som också har näsa för mål. Inför årets Clausura har Pumas dessutom förstärkt med två strikers, Gabriel Fernandez från Puebla (11 mål i Aperturan) och Funes Mori, Monterreys mesta målskytt genom tiderna, Två bra komplement till en redan stark offensiv. Dessvärre åkte Funes Mori på en skada nu i säsongsinledningen och missar en del framöver, ett jobbigt avbräck givetvis men det är inte så att Pumas står och faller med hans vara eller icke vara.

Pumas parkerar just nu på en sjätteplats i tabellen med 2 segrar och 1 förlust på dem 3 inledande omgångarna efter tre relativt bra prestationer. Salvio står på 3 + 1 medan Chino Huerta har 1 + 1 i sitt konto.

Tyngsta möjliga avbräck

Lilla Necaxa har gjort en övarraskande bra säsongsinledning och ligger på en imponerande fjärdeplats. Men sanningen är att när allt ska summeras så bör Necaxa ligga rätt så mycket längre ned i tabellen än vad de gör idag. För laget i sig är rätt så begränsat i förhållande till dem bättre lagen och vi ska inte sticka under stolen att de ändå haft en rejäl portion tur hittills. Har det inte varit en oförtjänt seger så har motståndarna, som i Atlas fall, åkt på en utvisning som förändrat matchbilden.

Laget kommer från ett oavgjort resultat hemma mot regerande mästarna Club America, ett resultat som Necaxa bör ta varje dag i veckan. Men det ska också sägas att Club America roterade rätt friskt i den matchen, vilket också är en fingervisning om Necaxas status och kvalité i ligan.

En annan viktig faktor i Necaxas poängskörd är anfallaren Cambindo. Cambindo, på lån från Cruz Azul, har varit oerhört nyttig för Necaxas kontringsspel med sin fysik och snabbhet. Han har varit deras farligaste spelare såhär i inledningen (1 + 1) och passar som handen i handsken i tränarens taktik. Cambindo drog däremot på sig en utvisning i den senaste matchen och är således avstängd idag, vilket enbart stärker min tro på Pumas.

Necaxa bör vanligtvis förlora mot Pumas och nu med Cambindo out så ökar Pumas chanser avsevärt.

Pumas -0.75 spelas till 1.78 hos Pinnacle med 1.5 units.
This is the stats tab
This is the post tip