Speltips: Under 3.0 mål @ 1.78, 1 unit Pinnacle . Pumas vinst @ 1.73, 1.5u bet365 .
---
UNAM Pumas har under det senaste året gått och blivit något av ett favoritlag. De är svåra att ogilla och har flera väldigt sevärda spelare i truppen. Salvio och Huerta sedan tidigare, och numera också nyförvärven Quispe och Funes Mori.

Funes Mori har förvisso varit en spelare som jag stört mig på, främst pga att han springer offside oftare än Pippo Inzaghi och hans ineffektivitet framför mål i Monterrey-tröjan. Kombon Pumas och Funes Mori tror jag dock mycket mer på då han inte kommer att kunna ta 3p för givet i samma utsträckning som han kunde göra hos Monterrey. Spontant känns faktiskt den kombon helt perfekt då Pumas är i behov av en renodlad striker. Dessvärre åkte Funes Mori på en skada tidigt under säsongen och hann inte göra mer än 1 start innan dess.

I Funes Moris frånvaro har Guillermo Martinez fått chansen, en chans som han tagit tillvara på så väl som åtminstone han kunnat. 3 mål på 7 matcher är klart godkänt, även om det ändå rör sig om en sämre målskytt än Funes Mori.

Pumas har annars gjort många bra matcher under 2024 men inte riktigt haft skärpan som alltid behövts.

Nedmonteringen av Santos Laguna

Liga MXs givna överspelslag Santos Laguna är på väg mot bottennivåer. Ledningen har gjort sig av med den ena nyckelspelaren efter den andra och man börjar på riktigt undra om de numera saknar allt vad ambitioner heter.

Transferfönstret har inte varit nådig mot dem och jag tror knappast att fansen är nöjda över miljonerna som numera finns på kontot då Santos sett hemska ut.

Santos, som redan hade defensiva problem, sålde inför säsongen mittbacken Felix Torres till Corinthians. Vi pratar alltså om lagets bästa försvarare.

Offensiven, som var det enda respektabla som Santos kunde stoltsera med, tappade talangen Brunetta. Brunetta var en av spelarna med störst impact i ligan. En dribbler och poängspelare som numera håller till i mäktiga Tigres.

De tappade i samma veva även Correa, en fullgod ersättare till nyss nämnde Brunetta.

Allt som allt har Santos blivit av med åtminstone 4 nyckelspelare (Omar Campos, Emerson Rodriguez) utan att ha ersatt dem ordentligt. Det enda hotet de haft har varit Harold Preciado, en av ligans bästa strikers.

Till nattens match är dessvärre Harold Preciado skadad. Han har hunnit missa två matcher pga skadan och Santos har i dessa matcher, inte helt överraskande, mäktat med 0 mål framåt.

Det är också värt att lyfta fram att tränaren Nacho Ambriz gör debut på Santos tränarbänk och han lägger nog stor vikt i att få med sig ett positivt resultat. Dvs, heller en 0-1 förlust än Santos vanliga 1-3/0-3.

Mycket pekar på ett aningen mer försiktigt Santos Laguna utan några offensiva krafter what so ever. Pumas, som släpper till få chanser, bör kunna kontrollera den här matchen rätt bra och därför spelas följande spel:

Under 3.0 mål @ 1.78 (1u) samt Pumas seger @ 1.73 (1.5u). Pinnacle & bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip