Efter att ha gått emot Pumas ett par gånger på senare tid är det återigen dags att backa dem. Pumas på hemmaplan är nämligen ett helt annat lag än vad de är på bortaplan och då är det kanske inte jättekonstigt att de kommer till matchen med två raka förluster i bagaget.

0-2-3 på bortaplan skrämmer ju inte någon men 4-1-0 på hemmaplan är rentav ruggigt bra!

På hemmaplan har Pumas slagit Santos Laguna, Puebla, Pachuca och Juarez, samt kryssat mot Necaxa. Jag skulle vilja placera Tijuana bakom såväl Santos Laguna, Pachuca och Necaxa. Med tanke på att Pumas stängde närmare 1.60 mot Santos Laguna så är nuvarande odds även IMO i överkant.

Visst har Pumas sett svaga ut på senare tid, men det ÄR en JÄTTESKILLNAD på deras spel på hemma kontra bortaplan. Och då spelar det faktiskt ingen roll att de inte värvat en ersättare till långtidsskadade anfallaren Funes Mori.

Kryssmästarna

Tijuana är ett oerhört märkligt lag.

De satsar på den egna truppen och har en högavlönad tränare på tränarbänken. Trots det så lyckas inte Tijuana nå några framgångar whatsoever utan slutar i regel rätt så långt ner i tabellen och 2024 är de nästan sämre än någonsin.

Dem underliggande siffrorna är aningen bättre än ligaplaceringen, men de tillhör ändå bottenträsket när man kollar närmare på dessa. Problemet här är att även om siffrorna är marginellt bättre så har Tijuana visat sig ha det tufft att gå segrande ur matcher. Det är som att de fått en låsning där de gör det oerhört mycket svårare för sig själva, även när motståndet är av lägsta möjliga kvalité.

Pumas drar här det längsta strået och det kan bli en ketchupeffekt om ledningsmålet skulle komma relativt tidigt.

Pumas @ 1.72 är bra och får sig 1 unit.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip