Toppen mot botten i Ettan Södra när Ljungskile SK ska besöka Qviding på Valhalla.
Ljungskile har varit väldigt stabila i år, de spelar kompakt och har ett ambitiöst lag där alla springer för varandra. De har lyckats behålla sin stomme sen ifjol och kunnat bygga vidare på det. En vinst i detta möte skulle göra mycket då man sedan ställs mot serieledarna GAIS på hemmaplan i nästa omgång.

Hemmalaget Qviding har haft en tung säsong hittills. Varit mycket skador och har en mer oerfaren trupp. Gjorde däremot en imponerande insats senast där defensiven lyckades hålla nollan intakt och 0-1 räckte mot Lindome efter en stark målvaktsinsats. Har annars haft ett par riktiga nederlag denna säsongen med exempelvis 1-6 hemma mot Vänersborg. Vilket Qviding vi får se för dagen är alltid svårt att förutspå denna säsong.

Qviding 5 senaste:
0-1 (b) Lindome
1-6 (h) Vänersborg
2-3 (h) Tvååker
1-2 (b) IFK Malmö
0-4 (h) Falkenberg

Ljungskile SK 5 senaste:
4-0 (h) Ängelholm
0-2 (b) Oskarshamn
1-1 (h) Trollhättan
0-0 (b) Tvååker
2-1 (h) Lunds BK

Trots konstgräs är Ljungskile SK ett mycket bättre lag än Qviding. De har jämnare prestationer men har också levererat på bortaplan i svåra möten som Oskarshamn, Lindome, Åtvidaberg och Oddevold. Med det är man bäst i serien. Förväntar mig att Qviding fortsätter på den inslagna vägen som de gjorde i förra matchen där de backade hem och försvarade sitt mål till varje pris. Däremot tror jag inte att det räcker denna gång mot Ljungskile som är betydligt tyngre att möta.

Spel: Ljungskile SK att vinna till 1.77 hos Pinnacle

TV: Bästa tipsen på en lurig Stryktipskupong!




This is the stats tab
This is the post tip