Viktig match för båda lagen i den sista omgången innan vinteruppehållet.

Senaste möte
Vejle - Randers 1-1

SUPERLIGAN
8. Randers FC 19 6 7 6 21:26 25
13. Vejle 19 3 7 9 17:31 16

Randers hemma
10 3 4 3 11:10 13

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Vendsyssel - Randers 1-2

Vejle borta
9 0 4 5 4:16 4

Formen
F, F, O, F, V

Senaste match
Vejle - Bröndby 1-2

Randers, med Patrik Carlgren i målet, ligger i mitten av superligan och skulle med en seger kunna klättra upp till en femteplats med lite tur. Detta i den sista omgången inför vinteruppehållet. Randers kommer från en tajt seger borta mot nykomlingen Vendsyssel (1-0) och är överlag ett målsnålt lag. Utöver 1-2 hemma mot topplaget Midtjylland så har Randers under 2,5 mål i sina 6/7 senaste matcher. Jag tror att vi kommer få se en match mellan ett Randers, som kommer leta öppningar, mot ett Vejle som kommer spela cyniskt och försöka kontra in en boll.

Gästerna har nämlingen haft det tufft på sistone. En fin start på säsongen har blivit allt blekare. Tre torsk på fyra senaste är ingen höjdare. Samtidigt ett tufft schema. 0-5 mot Midtjylland (b), 1-1 mot Ålborg (h), 1-2 mot Århus (b) och senast 1-2 hemma mot Bröndby. Nu gäller det att få bukt på försvaret och stänga till mot Randers. Kan gå, för Randers är som sagt mer av ett stabilt gäng än en offensiv stormakt. Vejle skulle definitivt vara nöjda med oavgjort här, ingen jättekatastrof för Randers heller.

Plus för underspelet är att Vejle saknar sin bästa anfallare Alan Sousa, brassen är avstängd, sexmålsskytt i serien och med det bäst i laget.

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Enghardt, Conboy - Aaquist, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Stokke, Egho

Saknar: Joel Allansson, Jannik Skov Hansen, Erik Marxen

Vejle Boldklub (4-4-1-1): Hagelskjær - Mølgaard, R. Lauritsen, Greve, Davidsen - Yurchenko, Ramadani, Schoop, Mucolli - Hallberg, Jakobsen

Saknar: Imed Louati, Mads Lauritsen, Gustaf Nilsson, Emmerson. Alan Sousa är avstängd.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1.73 hos 888sport , LeoVegas eller Unibet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip