Det bör bli en parkpromenad för skotska stormakten Rangers när de gästas av Hibernian på Ibroz Stadium, i Premiership. Inget av lagen har spelat en tävlingsmatch på över en månad - bortsett från vänskapskamper. Där vann Rangers komfortabelt med 3 - 0 mot Leverkusen medan Hibernian besegrade Raith Rovers sist med 1 - 0. Då det är en klasskillnad väntas Rangers, med en ny tränare, vinna stort.

Michael Beale, som har ersatt Giovanni van Bronckhorst, har goda förutsättningar att lyckas med Rangers. Kvalité i truppen håller en hög nivå. Dock är det hela 9 poäng upp till ärkerivalen Celtic i toppen av tabellen. Så det finns jobb att göra. Starten har varit perfekt. Malik Tillman nätade två gånger och Scott Arfield hittade också nätmaskorna i debuten med den nya tränaren. Samt att laget höll nollan. Allt såg bra ut. Formen är på plats inför omstarten. Antonio-Mirko Colak är i högform med 11 ligamål på 14 försök.

Med Lee Johnson som tränaren gör Hibernian en halvdan säsong. Laget är inkonsekventa. Dock inget konstigt, då materialet knappast håller en högre nivå. Ett avbräck är att nyckelspelare Ryan Porteous har valt att tacka nej till ett nytt kontrakt. Något som kan leda till att han säljs snart - i stället för att tappa honom gratis. Aiden McGeady är tillbaka i truppen medan Martin Boyle och Mykola Kukharevych är out. Inför VM-uppehållet förlorade Hibernian tre raka ligamatcher - mot Aberdeen, Ross County och Kilmarnock.

En ny förlust för Hibernian är att vänta. Rangers är både ett och två nummer större. Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Rangers vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1. Till nästan dubbla degen i odds.

Speltips Rangers - Hibernian:
1 asian -1,5 (samma som Rangers -1,5 mål) - odds 1.96 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Rangers:
Allan McGregor, James Tavernier, James Sands, Leon King, Borna Barisic, Glen Kamara, John Lundstram, Scott Wright, Malik Tillman, Ryan Kent & Antonio-Mirko Colak.

Preliminär startelva - Hibernian:
David Marshall, Ryan Porteous, Paul Hanlon, Lewis Stevenson, Chris Cadden, Josh Campbell, Nohan Kenneh, Joe Newell, Marijan Cabraja, Elias Melkersen & Mykola Kukharevych.
---
This is the stats tab
This is the post tip