Malmö FF spelar returmatch mot Rangers på tisdagen.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Malmö FF. Bethard eller FastBet högst odds i skrivande stund.

Första matchen slutade 2-1 till Malmö, efter ett nesligt Rangers-mål med matchens sista spark i stort sett. Dubbelmötet lever därmed i allra högsta grad när det blir returmatch inför ett fullsatt Ibrox. Känslan är att det kommer vara ett bättre Rangers här än vi fick se förra veckan. Lär försöka sätta högsta möjliga tempo från start, framdrivna av publiken. Kan Malmö bara hålla emot första 15-20 minutrarna så är nog mycket vunnet.1x2 eller ö/u vågar jag inte titta på här, tar istället ett hörnspel.

Spelmässigt tycker jag Malmö var något bättre förra veckan. Så länge det var oavgjort var skåningarna faktiskt det bättre laget - hade mer boll och skapade mer. Sen föll de tillbaka lite efter 2-0-målet och siktade på att bara hålla tätt, men det var naturligt i ett dubbelmöte. Tror Malmö är rutinerade nog att inse att de trots allt måste anfalla lite här även om de leder från start. Att bara stå runt eget straffområde kommer bli för jobbigt över 90 minuter. Är ett lag som är bättre framåt än bakåt, så nog tror jag de kommer ha en del boll ändå. Dessutom är det väl troligt att Rangers vid något tillfälle i matchen kommer ta ledningen, vilket jämnar ut dubbelmötet. Skulle det hända hyfsat tidigt känns den här hörnlinan plötsligt rätt låg för Malmö FFs del. Brukar slå den här linan rätt i Allsvenskan såklart och har ett spel som brukar generera en del hörnor. Har ju en fördel i det här dubbelmötet då de är mitt uppe i säsong medan Rangers precis snurrat igång och knappast är formtoppade.

Rangers brukar dominera totalt i ligaspelet (bortsett Celticmatcherna) men även där släpper de rätt ofta till minst fyra hörnor, detta mot betydligt sämre motstånd än Malmö. Här ser jag framför mig en matchbild med ett aggressivt Rangers som inte kommer tillåta att Malmö så enkelt får vila med boll på egen planhalva, så tror att matchbilden mest blir action i respektive tredjedel. Malmö är skickliga nog för att hålla en del boll och de behöver anfalla själva, inte minst som ett sätt att ta död på Rangers förmodade press. Rangers är ett bra lag, men tror inte de kommer vara uppe på så långt över 60% bollinnehav. Om Malmös ledning i dubbelmötet håller i sig över 90 minuter tycker jag de ska ha hygglig chans att slå den här linan. Utjämnar Rangers eller om skottarna till och med tar ledningen så att det blir Malmö som behöver trycka på blir den här linan låg är min känsla. Därför tycker jag spelet känns bra.

Speltips: MFF att ha över 3,5 hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip