Någon försiktig inledning mellan Rapid Wien och Sparta Prag i kvalet till Champions League behöver det inte alls bli. Lagen drabbas samman, i det första av två möten, på Allianz Stadion i Wien, i det som väntas bli en vidöppen match. Båda lagen är kända på den europeiska nivån, där båda alltid försöka spela en offensiv och trevlig fotboll. Rapid Wien avslutade österrikiska Bundesliga säsongen på en andra plats, liksom Sparta Prag som hamnade precis under de obesegrade mästarna Slavia Prag.

Det blir minst 14 000 åskådare som får se Rapid Wien göra allt för att ta sig till gruppspelet i Champions League. De kom 15 poäng efter RB Salzburg i tabellen och nätade i massor, både i ligan och slutspelet. Sedan slutet av juni månad har Rapid Wien spelat sex vänskapsmatcher och nätat 15 gånger mot en salig blandning av lag. I den första omgången av den österrikiska cupen senast vann de med hela 6 - 0 över Wiener Viktoria, där sex olika målskyttar (varav ett självmål) antecknades i målprotokollet.

Sparta Prag har dock ännu inte spelat någon tävlingsmatch denna säsong. Den senaste riktiga matchen blev en förlust i semifinalen i den tjeckiska cupen mot ärkerivalerna Slavia Prag med 0 - 3. Sedan dess har det blivit sju vänskapsmatcher där Sparta Prag har nätat 25 mål. Under de fyra senaste matcher har Sparta Prag öst in mål. Under de två senaste matcherna har Sparta Prag mött bättre motstånd och spelat 2 - 2 mot Dynamo Moskva och innan dess 2 - 3 mot Wolfsberger AC.

Den stora X-faktorn i Sparta Prag är 18-årige supertalangen Adam Hlozek, som förra säsongen bidrog med 15 mål och 8 assister på 19 ligamatcher. Han kommer att vara viktig för Sparta Prags anfallsspel. I Rapid Wien är det gott om målskyttar. Dessutom har de publiken i ryggen, samt att de alltid hittar ett sätt att göra ett och ett annat mål på hemmaplan. Så detta öppna möte bör därför bli ett målrikt sådant. Därmed lägger jag ett spel på att vi får se minst 3 mål i detta Champions League kvalmötet.

Speltips Rapid Wien - Sparta Prag:
Över 2,5 mål. Odds 1.83 hos bet365 .

bet365 streamar matcher.

---
Bekräftad startelva - Rapid Wien:
Richard Strebinger, Filip Stojkovic, Kevin Wimmer, Maximilian Hofmann, Maximilian Ullmann, Kelvin Arase, Robert Ljubicic, Dejan Petrovic, Marco Grüll, Ercan Kara & Christoph Knasmüllner.

Bekräftad startelva - Sparta Prag:
Florin Nita, Casper Höjer Nielsen, David Hancko, Lukas Stetina, Andreas Vindheim, Ladislav Krejci, Ladislav Krejci, David Pavelka, Tomas Wiesner, Borek Dockal & Adam Hlozek.
---

This is the stats tab
This is the post tip