Rayo Vallecano:

Åttondeplacerade Rayo Vallecano har inte vunnit sedan Almería besegrades på hemmaplan i början av februari, där fem av de sju senaste slutat med kryss. Rayo var inte allt för långt ifrån tre poäng senast dock, där man länge ledde borta mot Valencia efter Santi Comesañas tidiga ledningsmål. Valencia var dock det bättre laget och styrde matchen över 90 minuter så när Justin Kluivert kyligt kvitterade från straffpunkten ett par minuter från slutet var det både logiskt och välförtjänt sett till matchbilden.

Den segerlösa sviten gör dock att avståndet upp till Europaplatserna börjat växa och nu skiljer sju poäng upp till sjätteplacerade Villarreal, och Rayo går allt mer mot en vår i ingenmansland – även om det i ärlighetens namn snarare vittnar om vilken fin säsong Los Franjirrojos haft och vilket oerhört fint jobb Andoni Iraola gjort där. Rayo brukar ha det tufft mot Madrid-kollegan Atlético, som man inte besegrat sedan 2013. Iraola har inga skador som stör, senast mot Valencia fick veteranduon Radamel Falcao och Raúl de Tomás ta plats på bänken – det kan de nog mycket väl få göra även här.

Atlético Madrid:

Atlético fortsätter visa upp en imponerande vårform och Los Rojiblancos är obesegrade i La Liga sedan inledningen av januari. Atlético har gått elva raka matcher utan förlust och radat upp fyra raka segrar. Den fina formen har gjort att Diego Simeones gäng skapat ett stort avstånd till lagen nedanför i kampen om Champions League-platserna.

Memphis Depay och Reinhildo är skadade, och även Sergio Reguilón ser ut att missa med en muskelskada, i övrigt har Simeone hela gänget tillgängliga. Ángel Correa hoppade in och satte det sena avgörandet mot Real Betis senast och kan vara aktuell för startelvan här.

Atlético trivs mot Rayo

Atlético Madrid har som sagt inte förlorat mot Rayo Vallecano, lokalkonkurrenten från Madrids utkanter, sedan 2013 och kommer in i det här mötet med finfin form. Rayo har inte gått lika bra på sistone och Europa-moroten börjar kännas alltför avlägsen. Atleti är bra borta och jag tror gästerna har goda möjligheter att förlänga den fina sviten.

Raka tvåan finns till 1,90 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip