Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Campo de Futbol de Vallecas där Rayo Vallecano gästas av Deportivo Alaves. Landslagssamlingen borde ha gjort väl för tränaren Francisco, som fick en drömstart med Rayo - innan de föll ihop. Alaves har blandat vinster med förluster. Att resa hem med poäng i behåll blir en tuff utmaning.

Ja, Rayo gjorde en minst sagt grym start på säsongen. Två gånger vann man med siffrorna 2 - 0, över Almeria och Granada. Dock blev det en oväntad storförlust mot Atletico Madrid och ytterligare en därefter borta mot Real Betis. Rayo är ett erkänt starkt hemmalag, som har slutat i mitten av tabellen under de två senaste säsonger i toppdivisionen. Truppen är förstärkt med Jorge de Frutos från Levante, samt Sergio Camello och Florian Lejeune.

Med nöd och näppe tog sig Alaves upp till La Liga, genom playoff spel i Segunda Division. Starkt att återvända direkt, efter att ha blivit nedgraderade säsongen innan. Alaves har varit ömsom vin, ömsom vatten inledningsvis. Segrar över Sevilla och Valencia, båda på hemmamark, har blandats med usla insatser borta mot Cadiz och Getafe - där förlustsiffrorna båda gånger skrevs till 0 - 1. Liknande siffror känns trovärdiga.

Första hemmasegern för Rayo?

Båda lagen har sex poäng efter fyra omgångar. Dock är det Rayo som är klart hetare. På sin hemmaborg ska de inte ha några större bekymmer att gå segrandes ur en duell mot en nykomling, med ett skralt bortafacit.

Därmed lägger jag ett spel på att Rayo Vallecano besegrar Alaves. Till dubbla pengar i odds. Det måste bara testas!

Speltips Rayo Vallecano - Alaves:
1. Odds 2.00 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip