Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Campo de Futbol de Vallecas där Rayo Vallecano gästas av Almeria. Två lag som har överraskat positivt, efter första halvan av säsongen. Rayo Vallecano är högst delaktiga i kampen om en Europa plats. Almeria är ett mittenlag - starkt för att vara nykomling. Dock sliter Almeria rejält på bortaplan, vilket öppnar upp för Rayo Vallecano, som vid en seger klättrar upp på en femte plats i tabellen.

Tränaren Andoni Iraola gör en grym säsong med Rayo Vallecano. Som nykomling förra säsongen blev det en tolfte plats i tabellen. Redan då cementerade sig laget i La Liga. Målet för denna säsong var att komma på den övre halvan. Det verkar bli bättre än så, då laget ligger på en åttonde plats och har bara två poäng upp till Europa League platsen. Formen är fin med en seger över Villarreal senast, där Sergio Camello gjorde matchens enda mål.

Även Almeria har en seger i ryggen, över Espanyol med 3 - 1, där Luis Suarez, Leo Baptistao och Portillo hamnade i målprotokollet. Segunda Division vinnaren gör en stark första säsong och intar en tolfte plats i tabellen. Dock är det bara tre poäng ner till bottenzonen, så saker och ting kan svänga snabbt. Hemmastatistiken är toppen. Ett problem är deras bortafacit, med bara tre poäng efter nio bortamatcher.

Då Almerias bortaform är en besvikelse har Rayo Vallecano en stor chans att ta vara på detta och klättra i tabellen. Rayo Vallecano är bara numret större. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Rayo Vallecano tar alla tre poäng i matchen.

Speltips Rayo Vallecano - Almeria:
1. Odds 1.81 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Rayo Vallecano:
Stole Dimitrievski, Ivan Balliu, Alejandro Catena, Florian Lejeune, Fran Garcia, Isi Palazon, Unai Lopez Cabrera, Oscar Trejo, Pathe Ciss, Alvaro Garcia & Sergio Camello.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Rodrigo Ely, Srdjan Babic, Sergio Akieme, Gonzalo Melero, Cesar De La Hoz, Leo Baptistao, Lucas Robertone, Adrian Embarba & Luis Suarez.
---
This is the stats tab
This is the post tip