Det ryktas inte om några större skrällar när Rayo Vallecano tar emot Barcelona på Estadio de Vallecas. När storstjärnan Messi saknas så kliver de övriga spelarna fram och gör det bra. Allt annat än en seger mot Rayo Vallecano är inte tänkbart och marknaden har cirka 1,30 i odds på en rak Barcelona seger. Dock tvivlar jag på att detta blir en målrik historia. Barcelona reser sig när det behövs, mot lag som Real Madrid i El Clasico, men här vill Barcelona bara vinna matchen och gå vidare.

För Rayo Vallecanos del gäller det att göra det så svårt som möjligt för Barcelona. Rayo Vallecano kommer inte direkt att tokanfalla och inte heller satsa på att göra något tidigt mål, utan mest fokusera på att stå rätt i positionerna och hugga till när/om läget väl ges. Det är ungefär den matchbilden vi kan vänta oss eftersom det är på det sättet Rayo Vallecano har spelat denna säsong. De ligger nästsist i tabellen och har gjort en del platta matcher, men spelat helt okej på sistone.

På fem spelade ligamatcher hemma har de gjort ett mål mot Sevilla, Alaves, Getafe och Athletic Bilbao samt två mål mot Espanyol. Mot Barcelona blir det svårt att göra mål framåt oavsett och jag räknar inte med att de gör mer än ett mål i vilket fall.

Tre dagar efter denna match ska Barcelona spela igen i Champions League, där de reser till Milano för att möta Inter. Matcher innan lag ska resa till ett bortamöte i Champions League brukar innebära att Barcelona gör bara jobbet, håller i bollen och vinner matchen - för att inte helt trötta ut sig inför den tuffa matchen mot Inter. Barcelona kommer till matchen från en 5-1 vinst hemma mot Real Madrid, men detta är en bortamatch och då har inte Barcelona spottat in mål denna säsong - med eller utan Messi på planen.

Hittills har Barcelona gjort ett mål borta mot Valladolid, Leganes och Valencia, samt två mål mot Real Sociedad, så det visar dels hur svårt det är att krossa någon på bortaplan i La Liga, dels också att Barcelona inte riktigt presterar på topp när de möter de sämre lagen i ligan. På dessa fyra bortamatcher har alltså Barcelona gjort "endast" fem mål, så jag räknar inte med något målkalas i detta möte, denna gång.

De två tidigare möten på Estadio de Vallecas har Barcelona vunnit 5-1 och 2-0. Värt att notera är att i 5-1 mötet hade Rayo Vallecano två man utvisade. Detta blir dock än match med mindre mål och jag ser ett värde i att spela på linan under 3,5 mål där det erbjuds 1,80 i odds på utfallet. Oddset hittas hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Rayo Vallecano: Alberto Garcia, Alex Moreno, Jordi Amat, Alejandro Galvez, Luis Advincula, Giannelli Imbula, Santi Comesana, Oscar Trejo, Gael Kakuta, Raul De Tomas & Adri Embarba.

Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Arthur, Rafinha, Luis Suarez & Philippe Coutinho.
---

This is the stats tab
This is the post tip