I en sen veckomatch tar Rayo Vallecano emot FC Barcelona på Campo de Futbol de Vallecas, i den spanska La Liga. I en tid då Rayo Vallecano ligger i mitten av tabellen, i det berömda ingenmanslandet. I toppen finns vi Barcelona, som ännu inte har säkrat ligaguldet - även om det ser mycket lovande ut. Ett motstånd som Rayo Vallecano ska knappast kunna sätta käppar i hjulet.

Statistiken talar sitt tydliga språk, när det kommer till Rayo Vallecano. Det har blivit tio segrar och lika många kryssmatcher och förluster. Laget är ömsom vin, ömsom vatten. På sistone mest vatten. Mot toppklubbar som Atletico Madrid och Real Sociedad har det blivit nederlag på sistone. Mot tabellettan väntas Rayo Vallecano gå samma väg till ödes. Anfallsstjärnan Falcao är skadad medan den centrala mittfältaren Santi Comesana är avstängd.

Tränaren Xavi Hernandez och hans Barca gör en magnifik säsong. På alla sätt och vis. Mest imponerande har försvaret och målvaktsspelet varit, med bara nio insläppta mål. Sist var det Real Madrid som nätade på dem, i ett möte som Barcelona ändå vände och vann med 2 - 1. Därefter har Marc-Andre Ter Stegen hållit nollan fyra gånger om. I helgen blev det en seger över formstarka Atletico Madrid. Ferran Torres gjorde matchens enda mål.

Följer Barca upp segern?

Då det är en för lång väg upp för Rayo Vallecano till Europa platserna och laget inte riskerar någon nedflyttning finns det inte så värst mycket motivation. Tvärtom är det hos Barca, som ännu inte har säkrat ligatiteln, även om ärkerivalen är elva poäng efter. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Barcelona tar en rak bortaseger mot Rayo Vallecano.

Speltips Rayo Vallecano - Barcelona:
2. Odds 1.82 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip