Stormakten FC Barcelona är på jakt efter en tredje raka La Liga seger när de gästas Rayo Vallecano på Campo de Futbol de Vallecas. Xavis lag parkerar på en tredje plats, efter tretton omgångar, medan Rayo ligger i ingenmanslandet, precis i mitten av tabellen. Sist lagen möttes var i Madrid då Rayo vann med 2 - 1. Mål från båda sidor känns som ett trovärdigt scenario även denna gång, vilket blir mitt speltips i matchen.

Sedan uppflyttningen från Segunda Division har Rayo etablerat sig som ett mittenlag. En tolfte och en elfte plats vittnar om det. Tränaren Francisco gör ett utmärkt jobb, men har också bra material. Det är bara fyra poäng upp Real Sociedad, som är på en Europa Conference League kvalplats. Innan landslagsuppehållet var Rayo obesegrade i nio raka matcher innan serieledarna Girona besegrade dem med 2 - 1.

Barca är på jakt att försvara sin titel. Dock är inte formen helt på topp. Stora problem blev det sist mot Deportivo Alaves, som hade en ledning fram tills att målkungen Robert Lewandowski både kvitterade och gjorde segermålet. I Champions League blev det nyligen en förlust mot Shakhtar Donetsk, vilket har lett till att tränaren Xavi har blivit kritiserad i media. Trots en del segrar har inte spelet stämt helt.

Avbräck i Barca!

Under landslagsuppehållet förlorade Xavi två nyckelspelare. Gavi är långtidsskadad med knäproblem och Marc-Andre ter Stegen dras med ryggbekymmer. Något som definitivt öppnar upp för Rayo, som återigen borde klara av att hitta nätmaskorna. Rayo själva har Oscar Trejo i sjukstugan och Alvaro Garcia avstängd. Med Robert Lewandowski i högform ska Barca ändå klara av att bryta ner sitt motstånd.

Då båda lagen har anfallsvapen i massor är sannolikheten stor att vi får se minst ett varsitt mål från båda gängen. Därmed blir det ett spel på att båda lagen gör mål i matchen.

Speltips Rayo Vallecano - Barcelona:
Båda lag gör mål. Odds 1.75 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip