Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Campo de Futbol de Vallecas där Rayo Vallecano gästas av Celta Vigo. Två formlösa lag, där det ändå råder en stor skillnaden mellan dem. Gästerna är på jakt efter sin andra seger i den högsta divisionen i Spanien, efter att ha spelat hela 15 omgångar. Rayo är ett stabilt mittenlag som är oerhört svårslaget. Något som också blir mitt speltips efter denna match.

Den har bara blivit fyra nederlag för Francisco och hans Rayo, som återigen är på väg att göra en fin säsong. En mittenplacering i tabellen fick de förra säsongen och säsongen innan dess också. Formen är långt ifrån den bästa i ligaspelet, där trepoängare har uteblivit. Dock blev det en förlösande seger mot Yeclano i Copa del Rey i veckan, som ändå stärkte truppens självförtroende. Spelet såg riktigt bra ut, vilket de kan ta med sig vidare till nästa ligamäte.

Även Celta var i farten i veckan, då Rafael Benitez och hans trupp besegrade Sestao River. Skönt, med tanke på de urusla resultaten som har varit i ligaspelet. Celta ligger precis under nedflyttningsstrecket, med bara 9 poäng totalt. Det är 3 poäng upp till Cadiz inför omgången, som är på säker mark. En förbättring har ändå gått att se, i och med att Celta har kryssat i de två senaste ligamatcher mot Valencia och Cadiz, där man fick spela en man mer i en timme.

Nivåskillnad mellan lagen?

I och med att Rayo ändå har etablerat sig som ett starkt mittenlag i La Liga är det svårt att se hur Celta ska ha en rimlig chans till att bryta sin segerlösa svit.

Oddset på en rak hemmaseger är på tok för högt, med tanke på hur svåra Rayo har varit att besegra. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Rayo på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Celta och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Rayo Vallecano - Celta Vigo:
1 asian 0 (samma som Rayo Vallecano draw no bet) - odds 1.75 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip