Två helknäppa lag ställs mot varandra när omgång 14 inleds av spanska La Liga på Estadio de Vallecas, då Rayo Vallecano tar emot Eibar. Marknaden har valt Eibar som en liten favorit, då Rayo Vallecano föll stort mot Valencia senast medan Eibar vann stort mot Real Madrid. I mitt tycke är detta ett helt öppet möte, då Rayo Vallecano spelat helt annorlunda på hemmaplan och lyckas alltid skapa problem hos alla motståndare. Mest värde finner jag dock i att båda lag åtminstone ska göra varsitt mål.

Anledningen till detta är inte endast att det har varit en hel del mål när lagen tidigare har mötts. Se här resultaten från de två senaste säsongerna då båda lagen spelade i huvudligan:

La Liga: 12/3, 2016
Rayo Vallecano 1 - 1 Eibar

La Liga: 1/11, 2015
Eibar 1 - 0 Rayo Vallecano

La Liga: 3/4, 2015
Eibar 1 - 2 Rayo Vallecano

La Liga: 3/11, 2014
Rayo Vallecano 2 - 3 Eibar

Rayo Vallecano har länge haft stora problem i defensiven och släpper in alldeles för många mål mot allt och alla. Det har blivit två till tre insläppta mål på de fem senaste tävlingsmatcher. Då har Rayo Vallecano mött lag som Valencia, Barcelona, Villarreal, Leganes och Girona. Rayo Vallecano har släppt in flest mål i ligan hittills. Egentligen spelar det alltså ingen roll vem Rayo Vallecano när det råder en hönsgård i backlinjen. En annan anledning till detta är för att laget tokanfaller ofta och fyller på med massvis av spelare i omställningar.

På hemmaplan har Rayo Vallecano nämligen gjort mål på samtliga motståndare. Även de ovan, där de också har släppt in två till tre mål. Då är det alltså Champions League lag som Barcelona och Europa League lag som Villarreal som har kommit på besök. Detta är imponerande och jag är övertygad om att Rayo Vallecano kommer fortsätta med den bedriften.

Förutom det mållösa bortamötet mot Valladolid har Eibar släppt in mål på bortaplan i sina samtliga ligamatcher denna säsong. Eibars formkurva pekar uppåt, efter en imponerande 3-0 vinst hemma mot Real Madrid. I den matchen stämde allting och det finns mycket positivt att ta med till detta bortamöte mot Rayo Vallecano. Högerbacken Luis Advincula, som hittills har spelat alla matcher, är avstängd för näst-jumbon Rayo Vallecano och det är ett defensivt avbräck. I övrigt inga nya skador hos lagen.

Även i detta möte är chanserna goda att vi får se båda lag lyckas med att göra minst ett varsitt mål under 90 minuter. Marknaden erbjuder runt 1.72 i odds och det innebär spelvärde. Oddset hittas hos Rizk , Expekt eller Goliath .

---
Preliminär startelva Rayo Vallecano: Stole Dimitrievski, Alex Moreno, Jordi Amat, Alejandro Galvez, Emiliano Velazquez, Giannelli Imbula, Santi Comesana, Oscar Trejo, Jose Pozo, Raul De Tomas & Adri Embarba.

Preliminär startelva Eibar: Asier Riesgo, Ruben Pena, Paulo Oliveira, Ivan Ramis, Jose Angel, Fabian Orellana, Gonzalo Escalante, Joan Jordan, Marc Cucurella, Kike & Sergi Enrich.
---

This is the stats tab
This is the post tip