Omgång 7 av den spanska La Liga inleds på Estadio de Vallecas där Rayo Vallecano tar emot Espanyol i ett nästan helt öppet möte. Marknaden har Espanyol som en pytteliten favorit och det är jag enig om, med tanke på att de har en bättre form för tillfället än vad Rayo Vallecano har. Även om Rayo Vallecano har kommit igång med målskyttet så släpper de in alldeles för många mål bakåt och detta kommer Espanyol att utnyttja. Då även tidigare möten har innehållit många mål, från båda hållen, ser jag en stor sannolikhet att vi får återigen se båda lag göra mål.

Rayo Vallecano har med en match mindre spelad inlett denna säsong svagt. De befinner sig näst sist i tabellen med tolv insläppta mål på fem matcher. Sju av dessa insläppta mål har kommit på de två senaste matcherna. Vi behöver inte leta med ljus och lykta för att hitta orsaken till problemet. Försvarsspelet är inte pålitligt och det ser ut som en hönsgård gång på gång. I den senaste matchen mot Real Sociedad, som stundtals var helt under isen, fick Rayo Vallecano kämpa hårt för att inte släppa in fler än två mål. Matchen slutade 2-2 och det fanns också godheter att ta med sig från mötet.

Det offensiva spelet fungerade bra för Rayo Vallecanos del. De var helt okej i omställningar och på vissa kontringar vad de vassa. En statistik att fästa blicken på är att Rayo Vallecano sköt sju skott på mål och tre utanför, vilket tyder på att de har tränat mycket på avslutningar och lyckats med det också. Då blir det två mål framåt som resultat. På de fem senaste ligamatcherna har Rayo Vallecano endast misslyckats med att göra mål mot Atletico Madrid. Mål har det blivit mot lag som Sevilla, Huesca, Alaves och Real Sociedad och ska bli det även mot Espanyol.

Jag har fortfarande den åsikten att Espanyol blir den positiva överraskningen denna säsong. Med det sagt räcker det givetvis att de kniper en Europa League plats - som givetvis är det stora målet. Hittills har de stått upp bra och gjort mål på samtliga motståndare utom Real Madrid i 0-1 borta mötet. Målet har kommit mot Celta Vigo, Valencia, Alaves, Levante och senast Eibar, så jag räknar kallt med att maskineritet fortsätter att imponera även mot formsvaga Rayo Vallecano.

När det kommer till defensiven så har Espanyol imponerat som få lag. På tre av hittills sex spelade matcher har de klarat av att vinna utan att släppa in något mål. Det såg bra ut även mot Real Madrid. I den senaste 1-0 vinsten mot Eibar gjorde försvaret sitt jobb, även om Eibar var blekare än någonsin med endast ett avslut på mål. De här tre vinsterna utan att släppa in något mål har givetvis kommit på hemmaplan. När Espanyol dock spelat på bortaplan har de det betydligt tuffare.

På de fem senaste möten har det blivit en hel del mål när Rayo Vallecano och Espanyol har mötts. Se här:

La Liga: 7/3, 2016
Espanyol 2 - 1 Rayo Vallecano

La Liga: 23/10, 2015
Rayo Vallecano 3 - 0 Espanyol

La Liga: 3/5, 2015
Espanyol 1 - 1 Rayo Vallecano

La Liga: 20/12, 2014
Rayo Vallecano 1 - 3 Espanyol

La Liga: 13/4, 2014
Espanyol 2 - 2 Rayo Vallecano

I endast ett av de fem senaste möten har båda lag inte lyckats med bedriften att göra mål på varandra. I den matchen fick Espanyol spela med en man kort då Victor Sanchez hade dragit på sig ett rött kort. I övrigt har det inte varit några problem för lagen att göra mål på varandra och jag ser ingen anledning till att den trenden ska brytas i den kommande matchen heller.

Därmed finner jag ett värde i oddset 1.80 på att båda lag gör mål. Bäst odds i skrivandets stund hittas hos FastBet och Bethard .

---
Preliminär startelva Rayo Vallecano: Alberto Garcia, Alex Moreno, Jordi Amat, Alejandro Galvez, Luis Advincula, Alvaro Medran, Santi Comesana, Bebe, Oscar Trejo, Gael Kakuta & Raul De Tomas.

Preliminär startelva Espanyol: Diego Lopez, Roberto Rosales, Oscar Duarte, Mario Hermoso, Didac Vila, Sergi Darder, Marc Roca, Oscar Melendo, Pablo Piatti, Leo Baptistao & Sergio Garcia.
---

This is the stats tab
This is the post tip