Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio de Vallecas. Det är ett möte som utspelar sig precis ovanför nedflyttningsstrecken då Rayo Vallecano tar emot Leganes. I utgångspunkt är det två lag som har inriktat sig väldigt mycket på defensiven, på sistone, som ställs mot varandra och som har gjort det helt okej också. Det är en tuff och öppen match där Rayo Vallecano är en pytteliten favorit men det kommer att bli svårt för båda lag att göra mål i matchen.

Anledningen är att båda lag behöver poäng. Om denna match skulle sluta mållöst så är det inte fy skam för något av lagen. Det första mötet vann Leganes hemma med 1 - 0 i oktober månad 2018. Jag minns det mötet som väldigt chansfattigt, där båda lagen försvarade sig väl med hela laget. Det finns egentligen ingen anledning till att vi ska få se en annorlunda matchbild denna gång heller så jag är övertygad om en målsnål tillställning.

Rayo Vallecano kommer till mötet från en mycket starkt prestation borta mot tabellfemman Alaves. Efter en mållös första halvlek så gjorde Raul De Tomas, som spelar ensam på topp i Rayo Vallecano matchens enda mål. Rayo Vallecano spelade 5-4-1 och försvarade sig ypperligt. Det finns verkligen ingen anledning för tränaren Michel att ändra på något bakåt eller att börja ta mer risker i offensiven, utan det är all fokus på att inte släppa in något onödigt mål i matchen.

Leganes, å andra sidan, är inte lika starka i defensiven, men samtidigt kan de göra extremt starka insatser bakåt - stundtals. Som mot Real Madrid hemma i den spanska cupen, där Leganes vann med 1 - 0. Och dessförinnan mot Huesca, där Leganes återigen vann med 1 - 0. I de två senaste matcherna har motståndarna varit Barcelona borta och ett anfallsrikt Eibar (i alla fall i denna match). Den sista matchen slutade 2 - 2 men där fanns det också bra defensiva beslut från backarna.

Leganes har vunnit fyra av de fem senaste inbördesmöten utan att släppa in något mål, så det blir ingen lätt uppgift för Rayo Vallecano att göra på dem. Oavsett blir detta en svår kamp och det ska mycket till för att vi ska se båda lagen göra en massa mål. Därmed finner jag ett värde i oddset 1,86 på att båda lag inte gör mål i matchen.

Oddset 1,86 på utfallet finnes hos LeoVegas , 888sport eller Unibet .

---
Bekräftad startelva Rayo Vallecano: Stole Dimitrievski, Alex Moreno, Jordi Amat, Abdoulaye Ba, Emiliano Velazquez, Luis Advincula, Oscar Trejo, Giannelli Imbula, Alvaro Medran, Adri Embarba & Raul De Tomas.

Bekräftad startelva Leganes: Ivan Cuellar, Allan Nyom, Unai Bustinza, Kenneth Omeruo, Dimitrios Siovas, Jonathan Silva, Mikel Vesga, Recio, Oscar, Youssef En-Nesyri & Martin Braithwaite.
---

Hos LeoVegas , 888sport & Unibet livestreamas matchen.

This is the stats tab
This is the post tip