Kvalet till den spanska La Liga bjuder på underhållning när Rayo Vallecano och Leganes möts i den ena semifinalen. Båda lagen har spelat i La Liga och kommer från en bra säsong i den andradivisionen, La Liga 2. Vem som tar sig till final och möter vinnaren av Girona och Almeria är helt vidöppet. Dock ska Rayo Vallecano vara favoriter till att vinna det första mötet hemma på Campo de Fútbol de Vallecas. Marknaden anser att båda lagen har lika stor chans i det första mötet och då ligger värdet på hemmalaget.

Rayo Vallecano avslutade Segundan på en sjätte plats och tog därmed den sista kvalbiljetten. Inte för att de är det sämsta av de övriga lagen. Upp till trean Leganes var det bara 6 poäng. Det är ingenting med tanke på att lagen spelar 42 omgångar.

Hemmaspelet har varit utmärkt, både hos Rayo Vallecano och hos Leganes denna säsong. Där har de flesta av poängen tagits hos båda gängen. Rayo Vallecano har vunnit fler än hälften av sina hemmamatcher, där de har förlorat bara 6 av totalt 21 möten. En förlust kom i den sista omgången mot Lugo, som krigade för sin överlevnad och faktiskt överlevde. Efter fyra dagars vila och träning ska Rayo Vallecano studsa tillbaka och hitta formen de hade innan Lugo-mötet, där det blev tre raka segrar.

Leganes, som kom alltså på en tredje plats i tabellen, var aldrig riktigt nära att ta en direktbiljett till La Liga. Det skiljde 9 poäng upp till topplagen Espanyol och Mallorca. Leganes gjorde en fin avslutning på säsongen, där de var obesegrade i åtta sista matcher. Hälften av dem slutade oavgjort mot bland annat Rayo Vallecano på Campo de Fútbol de Vallecas. Matchen då slutade 1 - 1 men det var Rayo Vallecano som hade mest bollinnehav, skapade flest chanser och sköt flest skott på och utanför mål.

Varje match är unik. Men eftersom Rayo Vallecano var så nära att slå Leganes senast ska de vara favoriter i detta första möte. Därmed lägger jag ett spel på en Rayo Vallecano seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Leganes bortaseger och vinst vid en rak Rayo Vallecano seger i matchen.

Speltips Rayo Vallecano - Leganes:
1 asian 0 (samma som Rayo Vallecano draw no bet) - odds 1.80 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Rayo Vallecano:
Luca Zidane, Mario Hernandez, Esteban Ariel Saveljich, Alejandro Catena, Francisco Garcia, Oscar Valentin, Santi Comesana, Isi Palazon, Oscar Trejo, Alvaro Garcia & Yacine Qasmi.

Bekräftad startelva - Leganes:
Asier Riesgo, Jonathan Cristian Silva, Javier Hernandez, Sergio Gonzalez, Sergi Palencia, Luis Perea, Ruben Perez, Juan Munoz, Sabin Merino, Javier Aviles & Miguel de la Fuente.
---

This is the stats tab
This is the post tip