Detta blir den sista matchen för i år innan den spanska La Liga kan säga "feliz navidad" och gå på ledighet tills den 3 januari 2019. Rayo Vallecano ska ta emot Levante på Estadio de Vallecas där marknaden har hemmalaget som en favorit till 2.15 i odds. Tidigare har Rayo Vallecano haft det relativt enkelt på hemmaplan mot Levante och även om Levante har blivit ett ännu bättre lag så är formen kritisk och skador och avstängningar så pass påtagliga att Rayo Vallecano är en solklar favorit för mig.

Rayo Vallecano kommer till matchen från två väldigt tuffa bortamatcher, som de förlorade mot Betis med 0 - 2 och senast Real Madrid med 0 - 1. I båda matcherna hade Rayo Vallecano sina lägen att utjämna och kvittera men det ville sig inte denna gång. Innan dess spelade Rayo Vallecano hemma mot Eibar och då blev det en 1 - 0 vinst. Även om Rayo Vallecano befinner sig nästsist i tabellen så har de spelat upp sig och visat att de är dels svåra att göra mål på och dels skickliga framåt.

När Rayo Vallecano ställt mot Levante, med tanke på förutsättningar som råder, ska Rayo Vallecano återigen lyckas med bedriften att göra massvis av mål framåt. Så här har de tre senaste möten slutat på Estadio de Vallecas:

La Liga 2: 6/5, 2017
Rayo Vallecano 2 - 1 Levante

La Liga: 15/5, 2016
Rayo Vallecano 3 - 1 Levante

La Liga: 28/2, 2015
Rayo Vallecano 4 - 2 Levante

Det är inte bara Rayo Vallecano som har gjort massvis av mål på Levante. På sistone verkar det som att alla lag lyckas med bedriften. För det svänger helt klart om Levante. Det har blivit nio insläppta mål på de två senaste matcher. Först var det den sanslösa 4 - 4 matchen borta mot Eibar, där Levante log under och vände i den sista kvarten. Men senast mot tabell ettan Barcelona var det under all kritik i försvaret, där siffrorna då skrevs till 0 - 5. Det slutar inte där heller.

För Levantes del blev det också två avstängningar. Den ena är på mittbacken Erick Cabaco och den andra på högeryttern Jason, som drog på sig säsongens femte gula kort och är därmed avstängd. Sedan tidigare är även högerbacken Pedro Lopez, mittfältaren Cheick Doukoure, yttern Samuel Garcia och slutligen anfallaren Armando Sadiku skadade. Det kommer att bli insläppt mål för Levante även i detta bortamöte och någon sagolik vändningen gör de inte två gånger på kort tid.

Därmed finner jag Rayo Vallecano som en klar favorit till seger, med tanke på alla förutsättningar, där jag lägger en rak etta i matchen, till 2.15 i odds hos FastBet och Bethard .

---
Bekräftad startelva Rayo Vallecano: Stole Dimitrievski, Emiliano Velazquez, Abdoulaye Ba, Jordi Amat, Luis Advincula, Santi Comesana, Giannelli Imbula, Alex Moreno, Adri Embarba, Raul De Tomas & Alvaro Garcia.

Bekräftad startelva Levante: Oier, Rober Pier, Sergio Postigo, Coke, Tono, Enis Bardhi, Jose Campana, Ruben Rochina, Jose Luis Morales, Roger Marti & Borja Mayoral.
---

This is the stats tab
This is the post tip