Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Campo de Futbol de Vallecas där Rayo Vallecano gästas av Osasuna. Ett mittenmöte i tabellen, där det bara skiljer en poäng mellan lagen - till gästernas fördel. Båda lagen har haft svårt att gå segrandes ur dueller, under de senaste omgångar. Dock är Rayo Vallecano ett stabilt hemmalag som borde ha en fin chans att slå Osasuna.

Tränaren Andoni Iraola hyllas stort i Spanien för sitt gedigna arbete med Rayo Vallecano. Laget har inga fixstjärnor utan det är ett starkt kollektiv där många bidrag till poäng i protokollet. Sedan segern mot Almeria har det gått åtta omgångar utan någon trepoängare. En svit som bara måste brytas då hoppet om spel ute i Europa fortsatt är vid liv. I helgen blev det nederlag mot stormakten Atletico Madrid, där Florian Lejeune blev utvisad. Lättare uppgift väntar härnäst.

Osasuna gör också en bra säsong. Tränaren Jagoba Arrasate har lyckats ta laget till en Copa del Rey final där Real Madrid står för motståndet nästa månad. Fram till dess är det bara fokus på ligaspelet - där det blev en seger sist mot tabelljumbon Elche med siffrorna 2 - 1 på hemmamark. Abde Ezzalzouli nätade lagets båda fullträffar. Innan dess blev det fyra raka ligamatcher utan något mål framåt. Återigen väntas det bli bekymmer i den sista tredjedelen, mot försvarsstarka Rayo.

Avbräck finns hos gästerna som har Ruben Garcia, Kike Saverio och Darko Brasanac i sjukstugan.

Bryter Rayo sin segerlösa svit?

Trots uteblivna segrar är Rayo Vallecano ett erkänt mäktigt hemmalag, som borde ha mer än 50 % chans att vinna mötet, i mitt tycke. Då marknaden erbjuder en bra bit över dubbla degen i odds finns det ett värde på att spela på dem. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Rayo Vallecano tar en rak hemmaseger mot Osasuna.

Speltips Rayo Vallecano - Osasuna:
1. Odds 2.22 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip