Nykomlingen Rayo Vallecano har den tuffaste möjliga uppgiften framför sig. Stormakten Real Madrid gästar dem på Campo de Futbol de Vallecas, i den spanska La Liga. Rayo inledde säsongen superbt. Dock har de helt tappat självförtroendet och halkat ner till en elfte plats i tabellen. Real Madrid leder tabellen med 6 poäng före Sevilla - som i sin tur möter trean Real Betis. Detta är upplagt för en rak Real Madrid seger, som, på grund av Rayos urusla form, mycket väl kan sluta med stora siffror på tavlan.

Det finns ett Rayo före 2022. Det laget var underbart att skåda. Orädda spelare som gick för att vinna varje match. Sedan årsskiftet har det gått mycket grus i maskineriet. Så pass att motorn har gått sönder. I den spanska cupen har det gått hyfsat. Dock har de ett underläge mot Real Betis i semin. I La Liga har det blivit en poäng på de fem matcher som har spelats i år. Under den tiden har det blivit två mål framåt. Senast tappades en ledning till en 1 - 2 förlust mot Elche. Värre blir det mot Real Madrid.

För Real Madrid studsade upp direkt och reste sig efter den sena förlusten mot PSG i Champions League. En reaktion kom mot Deportivo Alaves, som slogs med 3 - 0. Marco Asensio gjorde det första målet. Därefter nätade Vinicius Junior sitt 13:e ligamål. Skyttekungledaren Karim Benzema avslutade fajten med att göra sitt 18:e mål för säsongen. Samt att han har stått för 9 assist i ligan. Anfallsvapen finns det gott om. I tillägg med att Thibaut Courtois och försvaret har hållit nollan i de tre senaste omgångar.

Då ingenting talar för en vändning är det svårt att inte tro på Real Madrid. Som har en perfekt chans att koppla greppet om ligatiteln. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Real Madrid vinner matchen med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Rayo Vallecano - Real Madrid:
2 asian -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål) - odds 2.86 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Rayo Vallecano:
Luca Zidane, Ivan Balliu, Esteban Saveljich, Alejandro Catena, Fran Garcia, Santi Comesana, Oscar Valentin, Isi Palazon, Oscar Trejo, Alvaro Garcia & Sergi Guardiola.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Luka Modric, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Marco Asensio, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip