Speltips: Rayo Vallecano handicap +1 @ 1,77 - Expekt -

Efter en poäng på de fem senaste gjorde ledningen i Vallecano slag i sak och gav tränare Francisco Rodriguez foten. Assisterande tränaren Iñigo Pérez leder laget i denna match. Laget ligger på 14e plats och kanske dags för ny röst på bänken innan man blir indragna i den absoluta bottenstriden. Sju poäng är inte så mycket att ha till godo när man inte vinner matcher.

Måste väl ändå säga till Rodriguez försvar att man inte haft turen på sin sida. Föll mot Atletico Madrid efter insläppt mål i 90e minuten och senast mot Mallorca avgjordes matchen på stopptid. Det som nye managern kan ta med sig och jobba vidare på är att man gjort mål i de tre senaste och "bara" släppt in två mål per match. Får dock vara slut på hedersamma förluster nu om man ska lyfta i tabellen. Pérez kunde fått en enklare premiärmatch som huvudcoach än Real Madrid men samtidigt om man tar poäng här så är det en fin bräda att bygga vidare på.

Har en nästintill skadefri trupp. Bara Pep Chavarria och Diego Mendez är frågetecken inför matchen. Afrikanerna Abdul Mumin (Ghana) och Pathe Ciss (Senegal) fick chansen senast och återstår att se om de behåller startplatser här. Alvaro Garcia & Sergio Camello förväntas ta hand om offensiven och Garcia har varit bra efter sin avstängning. Två mål på tre matcher och den man sätter hoppet till gällande målskyttet i Rayo. Lånat in Miguel Crespo från Fenerbache. Är i grunden en bra mittfältare men dras med skada som inte riktigt vill ge med sig och så här långt bara två inhopp i Vallecanotröjan.

Skrälläge för Rayo?

Real Madrid tog ett stort steg mot guldet när man senast besegrade tabelltvåan Girona med klara 4-0. Leder nu La Liga med fem poäng. 19-4-1 är starka siffror. På bortaplan har man vunnit nio av tolv matcher. Visade även i veckan att man är bra borta då det blev 1-0 i Tyskland mot Leipzig i Champions League. Brahim Diaz som ofta hyllas i våra rekar stod för en magisk soloräd när han avgjorde matchen. Båda lagen hade flera fina chanser att öka målskörden men målvakter och stolpar var i vägen. Storstjärnan Jude Bellingham stod över pga skada och även här är han tveksam till spel och även Brahim Diaz ska testas sent pga skadekänning. Thibaut Courtois (mv), Eder Militao, David Alaba och Antonio Rudiger är också skadade. Ferland Mendy är fjärde backen som saknas då han är avstängd. Så många skador och tveksamma spelare att ta hänsyn till för tränare Carlo Ancelotti.

Ny tränare brukar betyda en boost för spelarna och det kan vara samma visa här med Rayo som haft lite stolpe ut på slutet. Hemmafavör och nästan skadefri trupp är också bra faktorer för Vallecano. Real Madrid med potentiellt sju spelare borta har vunnit de tre senaste bortamatcherna men inte med någon stor marginal. Två dagars mindre vila för Real är kanske ingen stor grej men ingen som gynnar bortalaget.

Tror inte Rayo får så mycket bättre chans att skrälla i detta derby och ettan lockar, men vi kör inte på utan fegsnöret. Så huvudspelet blir enligt nedan.

Spelet sitter om Rayo vinner eller kryssar. Om det blir uddamålsförlust så får vi insatsen tillbaka men om Real Madrid vinner med minst två mål så är insatsen förlorad.
This is the stats tab
This is the post tip