Toppmöte i Bundesliga när serieledande Bayern München gästar RB Leipzig.

RB Leipzig:

Marco Roses gäng har goda minnen från senaste mötet med Bayern München – då vann nämligen RB Leipzig med hela 3-0 i den tyska supercupfinalen, efter ett hattrick av Dani Olmo. Leipzig har annars hämtat sig väl efter premiärförlusten mot Bayer Leverkusen, 2-3, och fått en fin säsongsinledning med sex raka segrar, Champions League och DFB Pokal inkluderat.

Leipzig har visat prov på en vass offensiv, trots sommartappen av Dominik Szoboszlai och Christopher Nkunku, med 14 gjorda mål på 5 ligamatcher. Anfallsspelet cirkulerar numera kring unge Xavi Simons, som börjat livet i Bundesliga alldeles strålande med tre mål och fyra assist. I senaste Bundesligamatchen mot Borussia Mönchengladbach bröt äntligen Timo Werner sin långa måltorka. Frågan är om det är tillräckligt för att anfallaren ska slå sig in i startelvan här, där Benjamin Sesko och Lois Openda imponerat mer under säsongsinledningen.

Leipzig har annars inga nya skadebekymmer, men Rose har en diger frånvarolista med namn som Willi Orban, Dani Olmo, Amadou Haidara och El Chadaille Bitshiabu.

Bayern München:

Följde upp helgens slakt, 7-0, mot Bochum med ytterligare en storseger när ett roterat Bayern enkelt avfärdade Preussen Münster med 4-0 i tyska cupen. Bayern toppar som sagt Bundesliga med fyra segrar och ett kryss – målskillnaden 18-4 – och har även fått en positiv inledning på Champions League-spelet i form av 4-3-segern mot Manchester United.

Med Harry Kane har Bayerns offensiv spetsats till rejält och engelsmannen, som redan gjort 8 mål och 4 assist så här långt, har funnit ett finfint samarbete med Leroy Sané, som visat på storform i säsongsinledningen. Defensivt har man dock inte varit omutbart – vilket vi sett tecken på i att både Manchester United, RB Leipzig fått in tre bollar, och Bayer Leverkusen två, i Bayern-nätet – så här långt. Dayot Upamecano och nye Kim Min-jae har fått stort förtroende och lär ligga närmast till att starta även här när Matthijs de Ligt är osäker med lite knäbesvär. I övrigt kommer Sven Ulreich fortsätta stå mellan stolparna i Manuel Neuers fortsatta skadefrånvaro. I veckan adderades även Serge Gnabry till skadelistan efter att ha brutit en arm.

Luktar mål – Leipzig långt ifrån chanslöst

Kan RB Leipzig upprepa bedriften från supercupfinalen? Några 3-0 kan vi nog inte räkna med, men jag tror vi kan få se en målglad match mellan två högkapabla offensiva lag. Leipzig får slita för att hålla Kane, Musiala, Sané och övriga stången, samtidigt som hemmalagets Xavi Simons-ledda offensiv har kapacitet att hota Bayern. Över 3 mål finns till 1,65 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip