Toppmöte i Bundesliga väntar på lördagen när Dortmund gästar RB Leipzig.
Mitt speltips: Leipzig vinner, med insatsen tillbaka vid kryss. Asian +0/dnb/insatsen tillbaka vid oavgjort alltså. Tror på hemmalaget här.
1.72 hos bet365 .

Efter förlusten mot Bayern Munchen verkar det som att Dortmund tappat lite av suget. Två rätt knappa uddamålssegrar innan en hemmaförlust mot Mainz i veckan. Har redan säkrat CL-platsen, så det enda de spelar för nu är äran i princip. Förutom bland annat Reus som är skadad sedan tidigare är Hakimi avstängd här.

Haaland gjorde startcomeback efter sin knäskada senast, men imponerade inte alls. Återstår att se hur Favre hanterar de återstående matcherna, har råd att rotera en del och fokusera på nästa säsong. Tänkbar elva:

Bürki - Piszczek (c), Hummels, Can - Morey, Witsel, Brandt, Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard

RB Leipzig har inte förlorat på 14 tävlingsmatcher. Blivit lite för många kryss i återstarten för att blanda sig i den absoluta toppstriden, men sitter ändå i förarsätet för att ta en CL-plats. Vinner de här är CL-platsen säkrad. Förlorar de matchen riskerar de att halka ner på en femteplats. I veckan presenterades Werner av Chelsea, men det har såkalrt varit klart sedan länge. Räknar med att han och de andra vill avsluta snyggt.

Tänkbart lag:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer (c), Laimer, Angelino - Olmo, Werner - Schick

Tycker inte det skiljer så mycket mellan de här lagen egentligen. Dortmund är tre poäng före, men de har samma målskillnad. I den underliggande statistiken är det rätt jämnt också. Men med ett truppläge som är något bättre och en CL-plats att säkra så känner jag att det är fördel Leipzig. Att då få pengarna tillbaka på kryss känns bra.

bet365 livestreamar matchen.

This is the stats tab
This is the post tip