RB Leipzig:

Dags för cupkvartsfinal i Tyskland och om RB Leipzig ska lyckas försvara titeln från i fjol behöver Marco Rose ta sig förbi sin gamla klubb Borussia Dortmund. Om Leipzig ska säkra en semifinalplats behöver dock Rose se till att bryta en formkurva som pekat kraftigt nedåt på sistone.

Leipzig har förlorat fyra av de fem senaste matcherna – den värsta sviten sedan Rose tog över på tränarbänken i höstas – och den gångna helgen åkte man på en blytung förlust på hemmaplan, när man föll med hela 3-0 mot Mainz. Så Leipzig lär vara ytterst angeläget om att bryta den negativa trenden och finns formen inför säsongsavslutningen.

Skyttekungen Christopher Nkunku är fortsatt ett osäkert kort med en lårskada, och fransmannen som haft stora skadebekymmer den här säsongen kommer nog inte riskeras i onödan och även om Nkunku är viktig så finns det gott om offensiv kvalitet i Leipzig med spelare som Emil Forsberg, Dani Olmo, Timo Werner, André Silva och Dominik Szoboszlai. Yousouf Poulsen, Peter Gulasci och Xaver Schlager är skadade.

Borussia Dortmund:

Borussia Dortmunds ligatitelambitioner fick ett tungt slag den gångna helgen när Edin Terzics gäng föll tungt i Der Klassiker där Bayern München var alldeles för tunga i Thomas Tuchels debutmatch i klubben. Bayern tog ledningen direkt efter en jättetavla från Gregor Kobel. Efter 23 minuter hade Thomas Müller adderat ytterligare två mål och strax efter halvtidspausen dödade Kingsley Coman matchen definitivt med sitt 4-0-mål. Dortmund snyggade förvisso till siffrorna i slutet genom ett straffmål från Emre Can och ett fint avslut från inhopparen Donyell Malen, men Dortmund föll ändå klart.

Förlusten var Dortmunds första i ligaspelet under 2023 och Terzic lär vara angelägen om att studsa tillbaka illa kvickt. För bara en månad sedan mötte man RB Leipzig hemma på Signal Iduna Park, då man vann med 2-1. Mot Bayern var Karim Adeyemi tillbaka på bänken och Youssoufa Moukoko hoppade in efter sina skadebekymmer, vilket ger Terzic fler alternativ i offensiv väg. Defensivt gick dock Nico Schlotterbeck sönder på Allianz Arena, vilket är ett avbräck. Veteranen Mats Hummels ersatte, men håller inte samma nivå som för ett par år sedan.

Oftast målrika matcher – Leipzig har läckt in mål

De sju senaste mötena lagen emellan har gått över 2.5-målslinan. Dortmund läckte in fyra mål mot Bayern, och gjorde till slut två själva, samtidigt som Roses Leipzig läckt in mål på sistone – hela 13 insläppta på de fem senaste matcherna. Där finner vi en 2-1-förlust mot just Dortmund på Westfalenstadion, en överkörning, 0-7 mot Manchester City och tunga förluster mot både Bochum och Mainz, som man förlorade mot med 3-0 på hemmaplan den gångna helgen.

Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål finns till 1,82 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip