RB Leipzig:

RB Leipzig återvänder till ligafotbollen positionerade på en fjärdeplats i Bundesliga inför omstarten 2024 – och med ambitioner om att lyfta ytterligare. Leipzig är poängen bakom trean Stuttgart och har nio poäng upp till serieledande Bayer Leverkusen och har stundtals visat upp en väldigt fin höjd i laget – där nyförvärv som Xavi Simons och Loïs Openda varit särskilt framstående. Viktige Dani Olmo, som Leipzigs främste offensiva pjäs, har varit borta med en axelskada stora delar av säsongen men närmar sig comeback och kan måhända vara involverad här.

Marco Roses lag kryssade borta mot Werder Bremen i sista matchen före uppehållet, dessförinnan hade man fyra raka segrar – och Rose lär vara ytterst angelägen om att försöka bygga vidare den trenden i det nya året.

Rose får klara sig utan knäskadade Willy Orbán och Amadou Haidara, som spelar Afrikanska mästerskapen med Mali. I övrigt ska alla spelare finnas att tillgå, bortsett från Emil Forsberg och Timo Werner som flyttat vidare till USA respektive England.

Eintracht Frankfurt:

Även Frankfurt är inblandat i striden om Europaplatserna i Bundesliga och har gjort en fullt godkänd höst där Eintracht återfinns på sjätte plats – nio poäng bakom RB Leipzig – med 5-1-segern mot Bayern München som tydlig höjdpunkt under den första säsongshalvan. Efter storsegern mot regerande mästarna var formen lite mer vacklande under de avslutande vinterveckorna med förluster mot Bayer Leverkusen (0-3), Aberdeen (0-2 i Conference League) och en 2-1-seger hemma mot Borussia Mönchengladbach. I början på januari träningsspelade man även mot Freiburg, vilket slutade med förlust, 2-5.

Dino Toppmöller blir av med Omar Marmoush, som spelar Afrikanska mästerskapen med Egypten, men Frankfurt har under januarifönstret fått ett tillskott i form av Donny van de Beek, som anlänt på lån från Manchester United. Holländarens tid i England har ju som bekant varit långt ifrån lyckad, men om Van de Beek kan hitta tillbaka till något av den formen han visade upp i Ajax så kommer han kunna vara ett mycket värdefullt tillskott. Även Sasa Kalajdzic från Wolves återvänder till Bundesliga, där han gjorde väldigt bra ifrån sig i Stuttgart innan flytten till de brittiska öarna.

Öppet möte mellan två framåtlutade lag?

Jag tror det kan bli åka av här, mellan två i grunden framåtlutade lag som spelar med stor intensitet och högt tempo. Det här mötet brukar generellt gå i hemmalagets favör, sett över de senaste säsongerna, och jag håller också RB Leipzig som det lag som imponerat mest under säsongen. Men Frankfurt är giftiga och spetsiga i sina omställningar, vilket man inte minst visade mot Bayern, så här finns potential till ett underhållande sjöslag till fotbollsmatch. BTTS & Över 2.5 finns till dubbla pengen på Coolbet .
This is the stats tab
This is the post tip