Äntligen lite högklassig fotboll igen! Freiburg gästar Leipzig på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Leipzig vinner med 2+ mål.
1.91 hos bet365 .

Ingen har såklart missat de speciella förutsättningar som råder här. Det viktigaste:
- Ingen publik.
- Lagen har inte spelat på två månader.

Svårt att sia om hur matcherna kommer se ut. Formmässigt borde spelarna se ut ungefär som de gör mitt i sommaren direkt efter semestern. Så tempot kan säkert vara lite lägre och det kan mycket väl se lite krampaktigt ut i början. Att det inte är någon publik torde vara något som är en fördel för bortalaget.

Allt detta är faktorer som talar för Freiburg. Men jag tror marknadens reaktion blivit väl stor. Leipzig -1,5 öppnade på 1.65-1.70, vilket är ungefär vad deras odds varit hemma mot liknande motstånd tidigare den här säsongen. Under veckan har oddset för -1,5 tickat upp till nära dubbelt. Därmed tycker jag det finns värde i att backa upp hemmalaget. Har inte glömt hur fina Leipzig var tidigare under säsongen, där de många gånger slaktat motståndet. Ligger trea i tabellen, fem poäng bakom Bayern. De underliggande siffrorna pekar på att Foppens gäng varit bara marginellt sämre än serieledarna. Ligger tvåa i xG-tabellen.

Saknar visserligen avstängde Upamecano, vilket är ett avbräck såklart. Men tycker elvan känns tillräckligt stark för att säga att om de bara kommer upp i hygglig kapacitet ska de ha bra chans att vinna här.

Tänkbar elva - Sportsgambler.com:
Leipzig: Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Halstenberg - Adams, Sabitzer, Laimer, Angelino - Nkunku, Werner - Schick

Freiburg har gjort en rätt okej säsong hittills. Ligger bekvämt i mitten av tabellen, med fminhäng på sita EL-platsen. Har för långt ner till de jobbiga platserna för att det ska vara pressat. Tycker dock de fått med sig lite för många poäng sett till hur bra de faktiskt varit. Min känsla är att laget kommer ha sämre poängsnitt in i mål härifrån än de haft hittills.

Tänkbar elva - Sportsgambler.com:
Freiburg: Schwolow - Gulde, Koch, Heintz - Schmid, Haberer, Höfler, Günter (c) - Waldschmidt, Petersen, Grifo

Leipzig har minihäng på titeln och behöver alla poäng de kan få för att ta CL-platsen. Freiburg har visserligen en EL-plats att hugga på, men tycker det borde vara fördel Leipzig vad gäller motivation och hunger, vilket kan bli avgörande i dessa tider. Foppens gäng är enligt mig det näst bästa i Tyskland och om båda lagen ligger på ungefär samma nivå vad gäller form och om de kommer upp i samma prestationsnivå relativt sett bör Leipzig ha toppchans.

Speltips RB Leipzig vs Freiburg:
RB Leipzig med asian hcp -1,5 - odds 1.91 bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip