RB Leipzig tar emot Hertha Berlin på onsdagen.
Mitt speltips: Leipzig -1,5. Spelet sitter om de vinner med 2+ mål.
1.97 hos bet365 .

Jag trodde Leipzig skulle få det halvtufft mot Mainz i söndags. Det blev precis tvärtom och de vann med 5-0 utan att ens förta sig. Mainz hade knappt en målchans på hela matchen och det var närmare 6,7-0 än att hemmalaget skulle näta. Det blev lite av retroaktiv utdelning efter att Leipzig bara fått kryss i återstarten mot Freiburg - även där borde de vunnit klart sett till hur matchen såg ut.

Så totalt sett har Leipzig gjort två rätt okej prestationer i återstarten. Har som bekant allt att spela för då de krigar med ett par-tre lag om CL-platserna. Saknar tyvärr Poulsen här då dansken drog på sig en skada senast. Möjligen att det öppnar för Forsberg, som förmodligen får börja på bänken om han ens kan vara med i truppen.

Tänkbart lag:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer (c), Kampl, Angelino - Nkunku, Werner - Schick

Urladdning för Hertha Berlin senast. 4-0 mot Union Berlin och därmed derbyrevansch. Tack vare segern är de i stort sett helt klara för Bundesligaspel nästa säsong. Upp till Europaplatserna är det förvisso "bara" fem poäng, men det är fyra lag som ska passeras. Ska mycket till om Hertha ska blanda sig in i den kampen. Frågan är om inte derbysegern var den stora uppgiften för laget i denna corona-del av Bundesliga och att det finns viss risk för att vi får se ett delvis utcheckat Hertha sista delen av säsongen.

Saknar ett par truppspelare, men elvan blir nog ungefär som de senaste matcherna:
Jarstein - Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt - Skjelbred, Grujic - Lukebakio, Darida, Cunha - Ibisevic (c)

Leipzig har två färre vilodagar inför den här matchen. Men de är så pass bra att jag tycker de har stor vinstchans igen här. Och vinner Leipzig så gör dem det oftast med fler än ett mål. 13 av 15 Bundesligasegrar har varit med två eler fler mål. Dortmund och Bayern drabbar samman på tisdagen och oavsett utgång kommer Leipzig ha läge att hämta in poäng på något av lagen. Hertha är ett stabilt mittenlag som inte är direkt inblandat i någon streckstrid här - tror de får svårt att räcka till.

Speltips RB Leipzig vs Hertha Berlin:
Leipzig med asian handicap -1,5 - odds 1.97 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

3-0?

This is the stats tab
This is the post tip