Emil Forsbergs RB Leipzig ställs mot Alexander Isaks Real Sociedad i slutspelet av Europa League. Det första mötet av två spelas på Red Bull Arena i Leipzig, där hemmalaget har visat prov på magisk form efter tränarbytet. Domenico Tedesco har på kort tid hittat rätt med laget, som har fyra raka segrar på hemmamark, i alla tävlingar. Även Real Sociedad har en fin form. Precis som Leipzig slåss de om en topp 4 plats i hemlandet. Leipzig känns strået vassare och bör kunna ta kommandot i mötet.

I en grupp med stormakterna PSG och Manchester City skulle det bli tufft för Leipzig att ta sig vidare i Champions League slutspelet. Efter en usel start byttes tränare i Leipzig. Gruppspelet avslutade med en delad pott mot PSG, samt segrar över Club Brügge och Manchester City. Succén fortsatte även i Bundesliga. Fyra av de fem senaste matcher har vunnits. En har förlorats i en stentuff drabbning mot mästarna Bayern München. Hela 13 mål har nätat på de fem senaste omgångar. Emil Forsberg är tillbaka efter en skadeperiod. Mittfältskollegan Christopher Nkunku är i toppslag, med 11 mål och 7 assist i Bundesliga. Samt 7 mål i Champions League. På topp finns Andre Silva med 9 fullträffar i ligaspelet. Samt 3 mål i Champions League.

Lika många offensiva vapen finns det inte i Real Sociedad. Alexander Isak har haft en svår säsong. Långt ifrån allting har stämt. Att näta 3 gånger i Europa League är förvisso bra. Dock har det bara blivit 4 fullträffar i La Liga. Desto bättre har det gått för Mikel Oyarzabal, som har 8 mål i ligaspelet. Mer än så har inte Real Sociedad att skryta över. Det är snarare försvaret som är lagets starkaste del. I de fyra senaste La Liga omgångar har Real Sociedad lyckats hålla nollan. Dock är detta ett ojämt lag. Däremellan spelade de i Copa del Rey och förlorade med 0 - 4 mot Real Betis. Real Sociedad är en blandad kompott - som i den sista gruppspelsomgången säkrade avancemang i Europa League. Det kommer att bli svårt att ta sig förbi Leipzig i sextondelsfinalen.

I Real Sociedad är Carlos Fernandez, Nacho Monreal och Ander Barrenetxea fortsatt i sjukstugan. Martin Zubimendi är avstängd. Hos Leipzig har Dani Olmo, Dominik Szoboszlai och Emil Forsberg då återvänt från skador. Truppen är förstärkt. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att RB Leipzig vinner det första av två möten mot Real Sociedad i Europa League slutspelet.

Speltips RB Leipzig - Real Sociedad:
1. Odds 1.90 hos Lucky Sports & Snabbare .

---
Preliminär startelva - RB Leipzig:
Peter Gulacsi, Mohamed Simakan, Willi Orban, Josko Gvardiol, Lukas Klostermann, Konrad Laimer, Kevin Kampl, Angelino, Daniel Olmo, Christopher Nkunku & Andre Silva.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Joseba Zaldua, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Aihen Munoz, Rafinha, Ander Guevara, Mikel Merino, Adnan Januzaj, Mikel Oyarzabal & Alexander Isak.
---

TV: Rygga vår dubbel i England




This is the stats tab
This is the post tip