RB Leipzig:

Kommer in i det här fredagsmötet fyllt med självförtroende efter veckans överkörning i Gelsenkirchen, när RB Leipzig fullständigt pulvriserade Schalke 04 med 6-1. Även om Leipzig såg skarpa ut, där det var viktigt att André Silva fick göra två mål, så var det förbluffande vilken kvalitetsskillnad det var mellan lagen och jumbon Schalke stod för en oerhört svag prestation. Leipzig dominerade matchen fullt ut och segersiffrorna var välförtjänta.

Segern, som följde 1-1 mot Bayern München i Bundesligas omstart förra helgen, innebär att Leipzig nu är trea i tabellen, fyra poäng efter Bayern. Bortsett från att Kevin Kampl ådrog sig en varning, och därmed är avstängd, och att David Raum återhämtat sig från en vristskada så har Marco Rose samma lag att tillgå. Skyttekungen Christopher Nkunku är fortfarande skadad – även om Leipzig visade att man kan vara potenta framåt även utan fransmannen – precis som målvakten Péter
Gulasci. Abdou Diallo och Mohamed Simakan dras också med skadebekymmer och är tveksamma till spel.

Leipzig är i fin form under Rose med 15 raka matcher utan förlust i alla turneringar och Bundesligas bästa hemmafacit med resultatraden 6-2-0 och 20-6 i målskillnad.

Preliminär startelva: Blaswich; Halstenberg, Gvardiol, Orbán, Henrichs; Schlager, Laimer; Forsberg, Olmo, Szoboszlai; Silva

Stuttgart:

Kämpar med näbbar och klor i Bundesligas bottenskikt där Stuttgart just nu ligger precis ovanför kvalplatsen, på samma poäng men med bättre målskillnad än Bochum. Var på väg mot tre viktiga poäng mot Hoffenheim senast, men tappade in 2-2-målet i den 94:e matchminuten när Andrej Kramaric slog till med sitt andra mål i matchen. Naouirou Ahamada – som spelade fram till båda målen mot Hoffenheim - blev dessutom utvisad sent och är därmed avstängd här, där unge Enzo Millot kan ersätta fransmannen.

Tiago Tomas och Silas Mvumpa tvingades båda utgå med skadebekymmer mot Hoffenheim och ser ut att missa här. I övrigt saknas även Dan-Axel Zagadou och Borna Sosa.

Stuttgart har bara vunnit tre matcher den här säsongen – samtliga på hemmaplan – och man har haft det rejält tufft på bortaplan, där man alltså ännu inte vunnit någon match.
Preliminär startelva: Müller; Nartey, Ito, Mavropanos, Anton; Endo, Karazor, Millot; Führih, Guirassy, Perea

Speltips:

RB Leipzig är i god form, vilket man inte minst visade i 6-1-manglingen mot Schalke i tisdags, och med 15 raka utan förlust – och inget nederlag på hemmaplan ännu – kan Marco Roses tredjeplacerade gäng kosta på sig att blicka uppåt i tabellen. Hemmalaget är klar favorit här och jag tror inte Stuttgart, som inte vunnit ännu på bortaplan, kommer kunna rubba RB Leipzig. RB Leipzig AH -1 finns till 1,65 hos Bet 365.

This is the stats tab
This is the post tip