Madejski Stadium ger oss mötet mellan Reading och Bristol City ifrån England och The Championship under tisdagskvällen. Hemmalaget tog säsongens första seger i lördags då Preston slogs med 2-1 på den här arenan och här är chanserna för en andra raka trepoängare goda.

Fjolårets möten lagen emellan
16.02.21 Bristol City - Reading 0-2
28.11.20 Reading - Bristol City 3-1

Reading slutade på en sjunde plats i fjol, sju poäng ifrån en playoff-plats som kunde resulterat i möjligt Premier League-spel. Nu nådde de inte hela vägen till playoff och detta till viss del tack vare en svag säsongsavslutning där de förlorade de fyra sista ligamatcherna.

Bristol City huserade strax ovanför bottenstriden och slutade efter 46 spelade matcher på en 19'e plats, men med gott om luft ner till degraderingsplats då det skiljde åtta poäng ner till strecket till slut. Även gästerna för dagen stod för en svag säsongsavslutning då även de avslutade säsongen med fyra raka förluster.

Ser vi till vad lagen presterat inledningsvis denna säsong är det fördel hemmalaget. Reading kommer som sagt från seger här hemma i lördags då de tog emot Preston. För Bristol har det blivit en poäng på kontot så här långt och den kom i premiären då de spelade 1-1 hemma mot Blackpool. I helgen gästade de Riverside Stadium och då blev det förlust med 2-1 mot Middlesbrough.

SPELTIPS
Bristol hade det tufft mot Reading i fjol och min teori är att det fortsätter så. Därför spelas hemmalaget, men med det något säkrare alternativet att insatsen återbetalas vid ett eventuellt kryss och detta med 2/5 units hos bet365 .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip