På Benito Villamarin tar Real Betis emot Athletic Bilbao i ett spännande möte där Betis är småfavoriter till seger och ligger runt cirka 2.20 i odds. Betis har en match i benen från mitten av veckan där de fick åka till Olympiakos i Europa League medan Bilbao har vilat sedan Real Madrid drabbningen. Båda lagen har imponerat defensivt och på sistone haft svårt att komma igång med målskyttet. Detta blir inget målkalas och ett spel på under 2,5 mål i matchen till ett högt odds är av intresse.

Om vi börjar med det offensiva spelet så hackar målskyttet betänkligt för Betis. Sedan säsongen började den 17 augusti har Betis endast lyckats näta ett mål, alltså, på totalt fem spelade matcher. Det är givetvis under all kritik, men något annat att räkna med är också att ta i när laget spelar så pass defensivt som de gör i nuläget. Försvarsspelet hos Betis liknar väldigt mycket Atletico Madrids uppställning, i mitt tycke. Det är erkänt svårt att bryta sig igenom Betis försvar och när Bilbao ska få spela säsongens första bortamatch känns det inte så hotfullt direkt.

Bilbao har sedan katastrof öppningen i ligan, där de förlorade hemma mot Levante med 0-3, inte släppt in något mål alls på de kommande fyra matcher - som har spelats mot Alaves borta, Sevilla hemma, Valencia borta och nu senast Olympiakos borta i Europa League. Detta ska tränaren Quique Setien ha all kredit, som bygger laget från backlinjen, men för sin offensiv får han inte mycket för av mig, då laget inte alls fyller på med många spelare till skillnad från andra lag i ligan. När Betis ställs mot Bilbao, som har visat sig vara starka i defensiven senast kommer problemen att fortsätta för Betis.

Efter att ha spelat tre hemmamatcher är det dags för Bilbao att resa iväg och visa vilken skillnad det är när laget spelar hemma och borta. För det är en enorm skillnad, i synnerhet när det gäller att göra mål framåt. På San Mames lyckas Bilbao nästa alltid att näta men på bortaplan är det betydligt värre. Den statistiken har varit i alla år och dagar och inget tyder på att detta ska ändras mot Betis, som har varit så stabila i försvaret i inledningen.

När det gäller offensiven så stod Bilbao upp bra mot Real Madrid i 1-1 mötet men har dessvärre skyttekungen Aritz Aduriz lårskadad, så han är ytterst tveksam till start. Även den kreative Iker Muniain är lårskadad och väntas missa matchen, så det är två rejäla avbräck framåt för Bilbao. I det förra mötet på Benito Villamarin vann Bilbao faktiskt med 2-0, men det ska sägas att Betis fick ett tidigt rött kort, Raul Garcia gjorde ett mål och så blev det ett sent självmål.

De fem senaste inbördes matcherna har slutat på följande sätt:

La Liga: 5/5, 2018
Bilbao 2 - 0 Betis

La Liga: 22/12, 2017
Betis 0 - 2 Bilbao

La Liga: 27/4, 2017
Bilbao 2 - 1 Betis

La Liga: 11/12, 2016
Betis 1 - 0 Bilbao

La Liga: 13/3, 2016
Bilbao 3 - 1 Betis

Som statistiken ovan visar har tre av de fem senaste matcherna slutat med mindre mål än tre stycken. Det är också där oddset borde ligga på över/under 2,5 mål i matchen linan. Med tanke på hur båda lagen spelar i dagsläget ska det extremt mycket till för att vi ska få se många mål i matchen. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.90 på att matchen slutar med under 2,5 mål och lägger ett större spel på utfallet. Det bästa oddset hittas hos FastBet och Bethard .

---
Preliminär startelva Betis: Pau Lopez, Sidnei, Marc Bartra, Aissa Mandi, Junior Firpo, Takashi Inui, Andres Guardado, Sergio Canales, Francis Guerrero, Ryad Boudebouz & Sergio Leon.

Preliminär startelva Bilbao: Unai Simon, Oscar De Marcos, Yeray, Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Raul Garcia, Dani Garcia, Benat Etxebarria, Mikel Rico, Markel Susaeta & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip